Statiunea Baile Jigodin

obiective turistice judetul harghita statiune balneoclimaterica statiune de odihna statiuni statiuni turistice turism balnear

 

Baile Jigodin

Statiunea Baile Jigodin este situata la iesirea din sud a orasului Miercurea Ciuc, resedinta judetului Harghita si ofera numeroase facilitati, printre care ape minerale, bazine pentru bai reci si strand pe timpul verii.

Album foto Statiunea Baile Jigodin

Harta zonala Statiunea Baile Jigodin

Descriere Statiunea Baile Jigodin

Baile Jigodin au devenit o statiune accesata, datorita apelor minerale cu proprietati terapeutice ce se gasesc aici: ape feruginoase, carbogazoase, bicarbonate, sodice, calcice si hipotone. Debitul apelor de aici este de aproximativ 30 l/sec si sunt recomandate atat curele interne, cat si cele externe.

Statiunea isi asteapta turistii cu multiple activitati de tratamente si sporturi, precum ski si snowboarding, sporturi ce pot fi practicate pe partiile de la Miercurea Ciuc, Harghita Bai si Baile Tusnad.

Datorita amplasarii excelente, pe malul drept al Oltului, la poalele Muntilor Harghita, statiunea ofera un peisaj de vis, ideal pentru evadarea din cotidian si pentru relaxare. Clima din aceasta zona este caracteristica depresiunilor intramontane, temperatura medie anuala fiind de 6,5 grade, fapt care a determinat considerarea acestui loc drept unul dintre polii frigului din Romania.

Statiunea balneoclimaterica este situata la altitudinea de 650 de metri, aflandu-se la 3 km de Miercurea Ciuc, oras cu o bogata istorie, care a fost atestat documentar pentru prima data in anul 1558, cand a fost declarat “oras de campie”.

In aceasta zona pot fi vizitate cele mai importante cladiri civile, precum Cetatea Mikó, care a fost realizata sub conducerea generalului Stephan Steinwille si Casa de cultura municipala, construita in perioada anului 1963. Un alt obiectiv turistic situat in apropierea Statiunii Baile Jigodin este Galeria “Nagy Imre”, ridicata in anul 1973.

Caile prin care se poate accesa Statiunea Baile Jigodin sunt numeroase, fie feroviare, pe la Gara Miercurea Ciuc, fie cu autobuzul pana in statiune, sau rutier, accesand DN 12 de la Brasov.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>