Statiunea Baile Olanesti

bai termale obiective turistice judetul valcea statiuni statiuni turistice turism balnear

 

Statiunea Baile Olanesti

Statiunea Baile Olanesti s-a facut remarcata prin unicitatea imbinarii factorului climatic si topoclimatic cu factorul hidromineral constituit de apele minerale.

Album foto Statiunea Baile Olanesti

Harta zonala Statiunea Baile Olanesti – Oltenia

Descriere Statiunea Baile Olanesti

Din punct de vedere al numarului de izvoare, al debitului zilnic si al varietatii compozitiei si a apei minerale, Statiunea Baile Olanesti ocupa cu mandrie primul loc la noi in tara. Statiunea prezinta mai mult de 35 de surse hidrominerale, prezentate sub forma de izvoare naturale dar si sub formatiuni realizate in urma unor lucrari de foraje si miniere, precum puturi si galerii. In scopul curei interne, 15 izvoare minerale au fost captate.

Statiunea Baile Olanesti ofera numeroase posibilitati de valorificare pentru turism, drumetii, dar si pentru vizitarea obiectivelor aflate in zona, precum manastirile, Schitul Pahomie, Schitul Iezar, Manastirea Frasinei considerata un fel de Muntele Athos romanesc, dar si zonele care au pastrat traditiile si cultura neatinse. Sunt zone precum Horezu si Caciulata.

Statiunea detine un stabiliment de bai moderne, in urma exploatarii a 30 de ape minerale, precum ape clorosodice, ioduroase, clorosodice-feruginoase, sulfuri alcaline, care sunt cunoscute pentru efectele pozitive in tratarea bolilor de rinichi si stomac. Primele studii aplicate apelor de aici au fost facute in intre anii 1823-1830 de dr. Karl Friedrich Siller, fapt care a determinat si cresterea numarului de vizitatori.

In anul 1910 s-a facut o clasificare a izvoarelor minerale dupa compozitia lor chimica si dupa actiunea pe care o au asupra organismului. Au fost stabilite 14 izvoare iodurate, 6 izvoare sulfurate si clorurat sodice, 4 izvoare cu ape diuretice, 1 izvor bicarbonat cu emanatii de gaze, 2 izvoare purgative, 2 izvoare feruginoase si 2 izvoare cu compozitie mixta.

Potrivit hidrogeologului Knetl, debitul si temperatura apelor raman constante pe o perioada indelungata. Apele intalnite in Statiunea Baile Olanesti au fost comparate cu cele de la Vichy, Ems sau Bourboule.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
  1. Baile Olanesti
    2013-11-23
    14:03:09

    pentru o vacanta frumoasa va recomand Statiunea Baile Olanesti. ofertele de cazare difera de la vile la cheie, la pensiuni de 2, 3 stele si hoteluri de 4 stele. restaurante, baruri si terase veti gasi in zona pentru a servi masa. de curand au fost construite si doua piscine cu apa termala si o sala de forta. in zona puteti vizita multe schituri si manastiri, iar preturile la toate serviciile sunt mult mai mici decat in alte zone din tara!

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>