Statiunea Baltatesti

obiective turistice judetul neamt statiuni statiuni turistice

 

 

Statiunea Baltatesti

Statiunea Baltatesti este o statiune climaterica renumita in judetul Neamt si se afla la o altitudine de 475 metri, la poalele Carpatilor Orientali, in Depresiunea Neamt. Statiunea este cuprinsa intr-un cadru natural incantator, presarat cu coline semete, bine impadurite si cu versantii Muntilor Stanisoara si Muntilor Agapia, care pot fi admirati in departare.

Album foto Statiunea Baltatesti
[nggallery id=362]

Harta zonala Statiunea Baltatesti

Descriere Statiunea Baltatesti

In ceea ce priveste accesul in localitate, acesta se realizeaza foarte simplu, Statiunea Baltatesti fiind localizata la o distanta de aproximativ 30 km de Piatra Neamt si in jur de 10 km de Targu Neamt. Statiunea se gaseste pe drumul national DN 15 C, care leaga aceste doua orase.

Statiunea Baltatesti si-a dobandit renumele pe care il are in prezent in primul rand datorita izvoarelor de apa minerala din localitate, bogate in sulf, clor, iod, brom sau sodiu si folosite in diversele tratamente ce pot fi urmate aici. Printre cele mai importante afectiuni ce se pot trata in aceasta statiune se numara reumatismul, afectiuni post-traumatice, afectiuni ginecologice, dermatologice sau ale aparatului respirator. De asemenea, pe langa valoarea terapeutica a apei, un alt important factor de cura este reprezentat si de climatul specific al zonei, ce se caracterizeaza printr-un aer curat, foarte puternic ozonat. Tot din aceasta localitate este extrasa si sarea de Baltatesti, comercializata pentru a putea fi folosita si la domiciliu.

Bazele de tratament ale Statiunii Baltatesti dispun de bazine in care se pot realiza bai cu ape minerale, instalatii de hidroterapie si electroterapie si sali special amenajate pentru gimnastica medicala.

In ceea ce priveste posibilitatile de cazare, exista aici numeroase alternative, printre care se numara vile, pensiuni sau hoteluri, pentru care vizitatorii pot opta, in functie de preferinte. Statiunea Baltatesti poate reprezenta pentru turisti si un punct de plecare in diverse excursii spre atractiile turistice ale zonei, dintre care merita a fi amintite Cheile Bicazului, Lacul Rosu sau lacasurile de cult Manastirea Agapia si Manastirea Varatec.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
  1. lilic@
    2010-11-18
    13:15:41

    contact, nr.telefon?????

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>