Statiunea Bodoc

obiective turistice judetul covasna statiune statiune balneoclimaterica statiuni

 

Statiunea Bodoc

Statiunea Bodoc este unul din cele mai importante obiective turistice din Tinutul Secuiesc, apele minerale de aici sunt considerate printre cele mai bune in tratarea mai multor tipuri de afectiuni si este situata in localitatea Bodoc, judetul Covasna, in Depresiunea Brasov, la poalele Muntilor Baraolt si Bodoc, la o altitudine de 544 m, pe malul stang al Oltului, la aproximativ 11 km de Sfantu Gheorghe, 40 km de Covasna si 58 km de Brasov.

Album foto Statiunea Bodoc

Harta zonala Statiunea Bodoc

Descriere Statiunea Bodoc

Localitatea Bodoc a fost mentionata documentar pentru prima data in anul 1332, iar cercetarile arheologice au descoperit urme ale locuirii inca din cele mai vechi timpuri. In Muntii Bodoc, in apropierea Cetatii Comorii s-a gasit o secure din perioada eneolitica, in Padurea Mestecenilor s-au descoperit resturile unei asezari apartinand culturii Ariusd, in timp ce pe locul vechiului cimitir romano –catolic s-au gasit fragmente de ceramica. Pe platoul Varful Comorii s-au descoperit urme de arsura si ceramica din prima epoca a fierului si o sabie din secolele XII –XIII.

Legendele spun ca apa minerala din Izvorul Bodoc, un firicel de apa care izvoraste din stanci, numit de catre localnici Izvorul de Ochi sau Izvorul celor 1000 de batiste, tamaduieste bolile de ochi.

Se spune ca bolnavii dupa ce foloseau apa izvorului isi atarnau batistele de ramurile copacilor pentru a lasa, odata cu ele si bolile de care sufereau.

Statiunea Bodoc este o statiune balneoclimaterica de interes local, apele de la Bodoc sunt cunoscute in toata tara, fiind considerata una dintre cele mai bune statiuni in tratarea mai multor tipuri de afectiuni si anume afectiuni ale tubului digestiv (gastrite cu aciditate redusa, dispepsie gastro-intestinala), hepato-biliare (litiaza biliara, dischinezie biliara, colecistita), ale rinichilor, ale cailor urinare si respiratorii.

Apa minerala din statiune este cunoscuta sub numele de Bodoc sau BodocMatild, fiind una dintre cele mai importante statii de imbuteliere a apelor minerale.

Alte atractii turistice importante ale zonei sunt  Cetatea Zanelor, Balta Dracului din Covasna, Castrul Roman de la Bodoc, Biserica Reformata, Casa cu Arcade, Lacul de agrement Padureni, Galeria de arta Gyarfas Jeno si Catedrala ortodoxa din Sfantu Gheorghe.


 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>