Statiunea Bran

bran obiective turistice judetul brasov statiuni statiuni montane statiuni turistice

 

Statiunea Bran

Statiunea turistica Bran este localizata relativ in centrul tarii, in Culoarul Rucar – Bran, vechi drum comercial si strategic intre Muntenia si Transilvania, la 24 de km de Brasov, intre Muntii Bucegi si Muntii Piatra Craiului, in unitatea geografica numita Platforma Bran. Impreuna cu localitatile situate in apropiere, Statiunea Bran reprezinta un nucleu al turismului romanesc, fiind o statiune in plina ascensiune, ce promoveaza atat turismul rural, cat si turismul cultural.

Album foto Statiunea Bran

Harta zonala Statiunea Bran

Descriere Statiunea Bran

Principalul obiectiv turistic al acestei zone, devenit deja un simbol al meleagurilor romanesti este Castelul Bran, un loc plin de istorie, traditie si legenda. Construita initial cu un scop militar, cu rol de aparare, Cetatea Bran a capatat in timp si o functie comerciala, reprezentand un punct de vama intre vechile spatii romanesti: Transilvania si Tara Romaneasca. In timp, cetatea a suferit numeroase transformari, iar in prezent aceasta minunata constructie medievala adaposteste un muzeu etnografic, intins pe toate cele patru etaje ale castelului. Costume traditionale romanesti, obiecte de vestimentatie ale Reginei Maria, colectii de ceramica, arme, armuri si piese vechi de mobilier, toate se regasesc in interior, iar in curtea exterioara se afla chiar un mic muzeu al satului in care sunt expuse modele de case traditionale din regiunea Culoarului Rucar – Bran. Muzeul Satului din Bran reprezinta un important vestigiu cultural al zonei, inaugurat in urma cu 40 de ani, arhitectura si mobilierul evidentiind evolutia in timp a asezarilor omenesti.

Castelul atrage an de an multi turisti fermecati de legenda Contelui Dracula, care se presupune ca ar fi locuit in acest lacas al vampirilor. Accesul catre renumitul obiectiv turistic se realizeaza destul de usor, traseul cel mai simplu si mai des frecventat fiind cel pe drumul national din Brasov ce duce spre Campulung.

In apropierea Castelului Bran, intr-o zona de un pitoresc aparte, la o distanta de aproximativ 7 km, pe culmea Dealului Balaban chiar la iesirea din statiunea turistica se afla Schitul Bran, unul din locurile ce merita vizitate.

Circuland pe DN73, dinspre Brasov spre Bran nu trebuie ratata nici Cetatea Rasnov, pozitionata intr-o priveliste incantatoare, pe un deal stancos din sudul localitatii al carui nume il poarta. In prezent, intre zidurile cetatii se regaseste Muzeul Rasnov, in care veti gasi arme, unelte vechi, obiecte de epoca, copii dupa documente autentice ce dateaza de sute de ani.

Desi numele regiunii turistice ne duce cu gandul la Castelul Bran, zona beneficiaza de multe alte atractii situate in imprejurimi: complexele carstice de la Sirnea, Pestera, Magura si Fundata sau Cheile Gradistei. De asemenea, zona ofera variate optiuni de petrecere a vacantelor prin traseele turistice spre Muntii Piatra Craiului sau Muntii Bucegi.

Prezentare video Statiunea Bran


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
  1. gabriela
    2014-11-10
    01:21:37

    Am fost anul trecut aici,dupa 5 ani si am fost la fel de impresionata de statiune.Am gasit o vila superba,aproape de castel.Una din cele mai apreciate statiuni!

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>