Statiunea Caciulata
Tweet | ![]() |
Statiunea Caciulata este situata pe Valea Oltului, in Depresiunea Subcarpatica Jiblea – Calimanesti, la o altitudine de 260 metri, pe malul drept al Oltului, la 18 km de Ramnicu Valcea, fiind considerata perla statiunilor, datorita peisajelor ce pot fi admirate in aceasta zona a tarii.
Album foto Statiunea Caciulata
Harta zonala Statiunea Caciulata – Valcea
Descriere Statiunea Caciulata
Aceasta este atestata documentar in anul 1386, fiind renumita international, fiind statiunea preferata de Napoleon III, pentru izvoarele de ape minerale, termale si atermale, a bazelor de tratament si a aerului usor ionizat negativ.
Dispunand de ape termominerale de adancime (2500 metri), ape termominerale sulfuroase si o clima specifica depresiunilor subcarpatice, Statiunea Caciulata este locul ideal pentru tratarea diverselor afectiuni: digestive, urinare, de rinichi, disfunctiilor ginecologice, neurologice si endocrine. Cura de apa minerala dateaza din anul 1910 iar in prezent, statiunea dispune de bazine descoperite cu apa termala sulfuroasa, instalatii pentru bai calde, electrohidroterapie si kinetoterapie, aerosoli si inhalatii. Tot in Statiunea Caciulata se afla un sanatoriu pentru copii, specializat pe tratamentul urmarilor hepatitei si singurul sanatoriu din tara pentru tratarea silicozei.
In anul 1893, la Expozitia Internationala de produse alimentare si ape minerale de la Bruxelles, apa minerala de la Calimanesti – Caciulata a primit medalia de aur.
Clima protectoare si izvoarele, descoperite in anul 1827, de ape minerale sulfuroase, clorate, cu sodium, calciu si magneziu sunt factori de cura naturala.
Printre atractiile turistice din zona Calimanesti – Caciulata amintim de Statiunea Calimanesti, Manastirea Cozia, Manastirea Ostrov ctitorita de Neagoe Basarab, Manastirea Turnu unde se afla o biserica datand din anul 1676 si Manastirea Frasinei, renumita pentru faptul ca aceasta este singurul lacas sfant in care femeile nu au voie sa intre. De asemene, doritorii de drumetii pot vizita si Parcul National Cozia, Cheile Lotrisor si Cascada Lotrisor.


Comentarii articol: 6
2017-05-08
13:18:59
Am nevoie de bai termale (Temp.>40 C) sulfuroase pt.
aparatul locomotor si sictemul nervos periferic.
Indicati-mi,va rog,daca trebuie sa aduc ceva analize,
acte,radiografii,trimiteri de la medici,etc.
--la ce hotel ma pot caza ?
--cum ma pot programa ?
Va multumesc anticipat Eugen Cruceanu
2015-03-14
10:39:24
Dupa modernizare hotelul Caciulata este extraordinar, cele 5 piscine sunt de apreciat, in special cea exterioara. Tarifele in restaurant sunt convenabile, personalul este amabil. Am avut o pb cu grupul sanitar si am sunat la receptie, administratorul a venit si a remediat-o in timp scurt. Singurul minus a fost lipsa wi-fi in camera, fiind doar in spatiile publice. Pt. 3 pers: o camera single si o camera dubla cu m.d inclus (15 ron ) si celelalte mese 60 ron ( se ofera un card cu suma de 60 ron pt fiecare zi am achitat 800 ron. Deci, se poate. Felicitari si bafta in constructia noului aqua park.
2014-11-10
01:19:40
Azi am revenit in acest loc minunat dupa 7 ani!Cele cateva hoteluri au fost toate renovate,iar Oltul este prezent pe toata durata statiunii.Recomand pentru peisaj si cura de bai termale din hoteluri!
2012-12-29
16:52:50
AVEM O TARA FOARTE FRUMOASA! AM FOST IN ACEASTA STATINE SI ESTE SUPERB UN SG CUVANT SUPERB AR MAI TREBUI IMBUNATATIRI LA HOTELRI INVESTITI SAU INVESTITORI!!!
2012-12-07
10:53:06
se poate face baie in stradul cu aspa termala tot timpul anului
2012-11-16
20:27:42
foarte frumos cat ma costa 3 zile la hotel oltul 1 camera 2 paturi