Statiunea Cap Aurora

obiective turistice judetul constanta statiuni statiuni turistice

 

Statiunea Cap Aurora

Statiunea Cap Aurora este cea mai recenta statiune dintre toate cele amenajate pe Litoralul Romanesc, fiind inaugurata in anul 1973. Desi se numara printre cele mai mici statiuni de pe tarmul romanesc al Marii Negre, Cap Aurora are un farmec aparte, datorita pozitiei sale si a aspectului de peninsula pe care il are.

Album foto Statiunea Cap Aurora

Harta zonala Statiunea Cap Aurora

Descriere Statiunea Cap Aurora

Statiunea Cap Aurora se gaseste in partea nordica a Mangaliei, la o distanta de aproximativ 5 km, intre Statiunea Neptun si Statiunea Venus, beneficiind de un cadru natural inedit, dat atat de prezenta marii, cat si de prezenta unei vegetatii bogate, reprezentata de Padurea Comorova, unde se gasesc numeroase specii de stejari si mesteceni.

Faleza statiunii este foarte fragmentata in mici golfuri, strajuite pe alocuri de diguri de protectie. Plaja Cap Aurora este destul de ingusta, iar la intrarea in apa, nisipul este pietros, aspect ce ii nemultumeste oarecum pe turistii mai pretentiosi.

In ceea ce priveste locurile de cazare, turistii ce aleg sa isi petreaca sezonul estival aici au ca alternative hotelurile de doua si trei stele din statiune, neexistand vile sau cazari particulare ca in celelalte regiuni ale litoralului. Ca un aspect specific, in aceasta statiune hotelurile se gasesc foarte aproape de plaja, turistii cazati aici iesind din hoteluri direct pe plaja. De asemenea, majoritatea hotelurilor au o arhitectura deosebita de tot ceea ce se gaseste in prezent pe litoralul romanesc, fiind construite in forma de piramida, model inspirat din stilul arhitectural occidental.

Desi ar mai fi destule lucruri de imbunatatit in ceea ce priveste aspectul total al statiunii, turistii ce aleg ca destinatie de vacanta in sezonul estival Statiunea Cap Aurora sunt multumiti in primul rand de atmosfera linistita, in comparatie cu cea din zona nordica a litoralului.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>