Statiunea Colibita

obiective turistice judetul bistrita nasaud statiune de odihna statiuni statiuni turistice

 

 Statiunea Colibita

Statiunea Colibita este o statiune de odihna situata intr-o pitoreasca regiune a judetului Bistrita Nasaud, cunoscuta sub numele de Prundu Bargaului, ce beneficiaza de prezenta unor panorame incantatoare, dominate de crestele semete ale Muntilor Calimani, Bargau si Rodnei, ce au o contribuie semnificativa, prin frumusetea lor, la potentialul turistic al acestei zone.

Album foto Statiunea Colibita

[nggallery id=1764]

Harta zonala Statiunea Colibita

Descriere Statiunea Colibita

Statiunea a luat fiinta in jurul Lacului Colibita, format prin construirea unui baraj de acumulare. Micul Sat Colibita de odinioara s-a transformat in ultimii ani intr-o destinatie de vacanta potrivita pentru relaxare, indiferent de sezon. Desi accesul pana in acest punct din inima Carpatilor Orientali nu se realizeaza tocmai usor, Colibita fiind localizata la aproximativ 50 km de Bistrita si in jur de 7 km de centrul Localitatii Bistrita Bargaului, oaza de liniste ce domneste in regiune merita tot efortul.

Statiunea este amplasata la o altitudine de aproximativ 820 metri, beneficiind de un aer puternic ozonat, recomandat in tratarea diverselor afectiuni respiratorii sau a surmenajului fizic sau psihic. Peisajele naturale si aerul curat de aici reprezinta cele mai importante atuuri al acestei regiuni montane, atragandu-i ca un magnet pe turistii dornici sa se detaseze de viata cotidiana. Acestia pot porni in mici drumetii prin tinuturile de poveste ale Colibitei, sau pot practica ciclism sau alpinism pe stancile ce strajuiesc asezarea, inlocuite in timpul sezonului rece de indragitele plimbari cu sania. Datorita prezentei Lacului Colibita, se poate merge aici la pescuit sau se pot desfasura plimbari cu barca pe lac.

In ceea ce priveste alternativele de cazare, sunt puse aici la dispozitia turistilor numeroase pensiuni si mici hoteluri, cu oferte potrivite pentru toate buzunarele.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
 1. iuliana
  2014-08-04
  17:51:23

  As dori sa merg impreuna cu familiar si cu o familie prietena la Colibita si avem nevoie de cazare modesta si ieftina pentru inceputul lui septembrie.
  Multumesc pentru ajutor.

   
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 



XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>