Statiunea Costinesti

obiective turistice judetul constanta sat de vacanta statiuni statiuni turistice

 

Statiunea Costinesti

Costinesti este o statiune estivala la tarmul Marii Negre, situandu-se la mijlocul Litoralului Romanesc. Inceputurile statiunii dateaza din 1949, cand a fost organizata aici prima tabara de vara pentru elevi, iar dupa 10 ani si una pentru studenti. Pana atunci, Costinesti a fost sat pescaresc, devenind ulterior cel mai mare centru de vacante de vara pentru tineret. Pe Plaja Costinesti veti gasi tineri din toate mediile sociale, dar si familisti, uniti intr-un gand comun de distractie si petrecere.

Album foto Statiunea Costinesti

Harta zonala Statiunea Costinesti – Litoral

Descriere Statiunea Costinesti

Statiunea Costinesti se suprapune pe vatra unei vechi colonii grecesti ce purta numele de Parthenopolis, iar in Evul Mediu numele de Mangeapunar. La sfarsitul secolului al XIX-lea viata politica a zonei a fost puternic influentata de Emil Costinescu, mare latifundiar al acelor timpuri, ce a dat numele asezarii de Costinesti.

Cazarea in Statiunea Costinesti este destul de variata, de la particularii care te asteapta din gara pana in centru sa te cazeze intr-o camera din casa lor, pana la cochete pensiuni si hoteluri, modeste sau de lux, totul tinand de bugetul fiecaruia. In Costinesti se poate sta si cu cortul pe plaja sau in curtea unui localnic. Capacitatea de cazare a Statiunii Costinesti depaseste 60.000 locuri dispuse in hoteluri, vile, bungalow-uri si camping, amenajate cu spatii verzi si terenuri sportive, care dau un farmec aparte acestei statiuni.

Epava navei E. Evanghelia, este cel mai important simbol al Statiunii Costinesti. Aflata in prezent intr-o stare avansata de degradare, nava esuata langa tarm in 15 octombrie 1968, este un vechi cargou britanic din perioada razboiului, construit pe acelasi santier naval ca si Titanic, a transformat in nava comerciala de catre grecul Aristotel Onassis. Cum la data esuarii costurile unei eventuale operatiuni de salvare depaseau cu mult valoarea batranului vapor, armatorul a preferat s-o lase pur si simplu sa rugineasca.

Lacul Costinesti, cu o suprafata de 7 hectare, va da posibilitatea sa faceti o plimbare cu barca, iar namolul lacului a fost utilizat cu succes in tratamentul reumatismal.

Factorii naturali de cura sunt: climatul maritim, bogat in aerosoli salini si apa Marii Negre, clorurata, sulfatata, sodica, magneziana. Plaje intinse, cu nisip fin, sunt ideale pentru helioterapie si talazoterapie.

Turistilor ce ajung in Statiunea Costinesti, recomandam Gala Tinerilor Actori, Salonul national de grafica satirica pentru tineret, Festivalul de Jazz si Serbarile Marii, toate aceste evenimente organizandu-se anual la Teatrul de Vara.

Prezentare video Statiunea Costinesti


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
  1. gabriela
    2014-11-10
    01:25:49

    Cred ca e statiunea de pe litoral preferata de mai toti,datorita atator locuri de distractie,a plajei mari si a preturilor bune.Am fost aproape in fiecare vara si chiar de curand cautam povestea epavei Evanghelia.

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>