Statiunea Eforie Nord

eforie nord namol sapropelic obiective turistice judetul constanta statiune balneoclimaterica statiuni statiuni turistice turism balnear

 

Statiunea Eforie Nord

Statiunea Eforie Nord face parte din Litoralul Romanesc si este situata la 14 km sud de Constanta, intre Lacul Techirghiol si Marea Neagra, fiind infiintata in 1894 cand Eforia Spitalelor Civile din Bucuresti a construit un sanatoriu balenoclimateric. Fiind a doua statiune de pe litoral ca marime, Eforie Nord are o larga deschidere spre mare, plaja acesteia atingand 3 km lungime, este o destinatie placuta atat pentru relaxare cat si pentru tratament.

Album foto Statiunea Eforie Nord

Harta zonala Statiunea Eforie Nord

Descriere Statiunea Eforie Nord

Eforie Nord este o statiune balneoclimaterica permanenta, baza de tratament a acesteia atragand turisti suferinzi de boli ale sistemului nervos, afectiuni dermatologice, obezitate, reumatism, rahitism sau neuroastenie. Statiunea este renumita pentru tratamentele cu factori naturali existenti aici, aceasta fiind functionala pe tot timpul anului.

Statiunea Eforie Nord a apartinut de Techirghiol pana in 1933. La Eforie Nord sunt mai multe stabilimente balneo-medicale, cu namol din Lacul Techirghiol. In cadrul Complexului Europa din statiune functioneaza centrul Ana Aslan unde se pot urma proceduri de intretinere si infrumusestare cu Gerovital, Pell Amar sau Boicil.

Eforie Nord este o statiune ce are infrastructura diversificata reprezentata de terenuri de sport, piscine si locuri cu accesorii pentru activitati nautice. Posibilitatile de agrement din Eforie Nord sunt reprezentate de o multime de restaurante, terase, baruri si discoteci in aer liber. Multitudinea de hoteluri, moteluri, pensiuni si campinguri cat si a restaurantelor, fac din aceasta statiune destinatia turistica favorita pentru toate categoriile de turisti.

Plaja Eforie Nord are o lungime de 3 km si o latime cuprinsa intre 20 si 100 metri. In partea de nord a statiunii, plaja este mai ingusta si este strajuita de o faleza inalta, cunoscuta ca loc de promenada pentru turisti. Faleza statiunii comunica cu plaja prin scari din piatra, pe alocuri atingand inaltimea de 25 metri si ofera turistilor o priveliste spectaculoasa spre Marea Neagra. In partea de sud, plaja este mai lata, intrarea in apa este lina, insa nisipul nu este unul dintre cele mai fine de pe Litoralul Romanesc.

Statiunea dispunde si de un mic port privat, in care posesorii de ambarcatiuni isi pot parca aici barcile contra cost.

Prezentare video Statiunea Eforie Nord


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
  1. mutu vasile
    2012-10-22
    18:51:26

    cea mai frumoasa statiune,merg in fiecare an cu mare drag si nerabdator sa vad cu ce s-a mai innoit statiunea

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>