Statiunea Jupiter

obiective turistice judetul constanta statiuni statiuni turistice

 

Statiunea Jupiter

Statiunea Jupiter se numara printre cele mai mici statiuni de pe tarmul romanesc al Marii Negre, fiind localizata la o distanta de aproximativ 40 km de Constanta si in jur de 5 km de Mangalia. Aceasta se desfasoara intre Statiunea Neptun (in nord) si Statiunea Cap Aurora (in sud).

Album foto Statiunea Jupiter

Harta zonala Statiunea Jupiter

Descriere Statiunea Jupiter

Inaugurata inca din anul 1968, statiunea s-a dezvoltat de-a lungul timpului, devenind o locatie preferata an de an, de numerosi turisti care fie vor sa se bucure de frumusetea sezonului estival, fie vor sa urmeze diferite tratamente curative. Statiunea este avantajata de prezenta unei vegetatii bogate, ce reprezinta un as in maneca atat in ceea ce priveste frumusetea cadrului natural, dar si pentru ca arborii de aici reprezinta o sursa de oxigen si un refugiu racoros in zilele toride de vara. Tot la Jupiter, in partea de nord a statiunii se gaseste o alta atractie naturala importanta, Lacul Tismana.

Plaja Jupiter nu se intinde pe dimensiuni considerabile, la fel ca majoritatea plajelor din zona nordica a litoralului romanesc, fiind destul de ingusta si masurand in jur de 1 km lungime, insa este suficenta pentru turistii care aleg sa isi petreaca sezonul estival in aceasta statiune. Ca un aspect specific al acestei statiuni de pe litoral, sunt numeroasele golfuri care patrund adanc in interiorul uscatului, dand un aspect fermecator intreg tarmului. De-a lungul plajei exista si sectoare in care au fost amenajate spatii speciale cu sezlonguri si umbrelute de soare.

In ceea ce priveste posibilitatile de cazare, turistii au aici ca alternative hoteluri de doua si trei stele, dintre care pot alege, in functie de preferinte. Majoritatea hotelurilor din statiune sunt pozitionate foarte aproape de tarmul marii, astfel incat, turistii cazati aici ies din hoteluri direct pe plaja, ceea ce constituie un adevarat avantaj. De asemenea, exista aici numeroase restaurante, terase, cluburi si alte localuri, in care turistii isi pot petrece timpul liber.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>