Statiunea Lepsa

obiective turistice judetul vrancea statiuni statiuni turistice

 

Statiunea Lepsa

Statiunea Lepsa este o statiune turistica situata pe teritoriul judetului Vrancea, la poalele Muntilor Vrancei. Localizata pe Valea Putnei, in satul vrancean Lepsa, statiunea se gaseste la o distanta de aproximativ 75 km de orasul Focsani. Aflata intr-un cadru natural montan deosebit, statiunea reprezinta pentru turistii sositi aici o adevarata oaza de liniste, izolata de zgomotul si poluarea prezente in toate zonele urbane din Romania.

Album foto Statiunea Lepsa

Harta zonala Statiunea Lepsa – Vrancea

Descriere Statiunea Lepsa

Accesul catre Statiunea Lespsa se poate realiza urmand traseul drumului national DN2 D, ce leaga orasul Focsani de orasul Targu Secuiesc. Traseul urmat pana in statiune se intinde de-a lungul Raului Putna, oferind de-a lungul parcursului sau peisaje de o frumusete inedita. In trecut, asezarea din inima Vrancei, era populata de locuitori care se ocupau cu indeletniciri traditionale precum taierea si prelucrarea lemnului sau cresterea animalelor, insa in ultimul timp s-a observat o evolutie simtitoare, materializata in construirea unor cartiere de case de vacanta si pensiuni turistice si agroturistice.

Dezvoltarea zonei a fost posibila datorita obiectivelor care au atras de-a lungul timpului un numar insemnat de turisti. Printre acestea se numara Pastravaria Lepsa, ce a fost infiintata in anul 1995 si are capacitatea de a gazdui 10 tone de pastrav, dedicat consumului sau repopularii apelor, Manastirea Lepsa, asezata chiar pe malul Putnei sau Cascada Putna, o adevarata rezervatie naturala in miniatura, de o mare frumusete. Dupa ce primeste ca afluent Paraul Tisita, Raul Putna isi urmeaza cursul printr-o vale ingusta, croita in timp prin rocile dure ale muntilor de aici. Apele tumultoase ale raului prezinta in punctul cascadei o cadere libera ce masoara peste 12 metri si ofera un cadru natural impresionant. In scopul protejarii acestui obiectiv, zona de aproximativ 10 hectare din jurul cascadei a fost declarata rezervatie naturala si peisagistica, pentru a fi astfel ocotita de lege. Si Paraul Tisita da nastere de-a lungul cursului sau unor superbe chei, obiectiv turistic cunoscut sub numele de Rezervatia Naturala Cheile Tisitei. Aceasta este una dintre cele mai semnificative zone protejate de pe teritoriul Vrancei, masurand o lungime de 4,5 km. Cheile au fost sapate intr-o vale destul de adanca, intre Tisaru Mare si Magura Rapa Caprei si se caracterizeaza printr-o salbaticie a peisajului, reprezentat de versanti stancosi, pe alocuri impaduriti. Aici traiesc si cateva exemplare din specia caprei negre, animal ocrotit de lege.

Cel mai inalt punct din muntii ce strajuiesc statiunea este Varful Tisaru, aflat la altitudinea de 1280 metri. Accesul catre acesta este realizabil in orice sezon, pe un traseu turistic marcat. In apropiere se gaseste si un lac de acumulare, Lacul Gresu si Statiunea Soveja, foarte cunoscuta in trecut drept perla Vrancei, insa  aflata in prezent intr-o vizibila stare de declin. Intrucat se afla la o distanta de aproximativ 14 km de Statiunea Lepsa, Statiunea Soveja merita totusi o vizita, in apropierea acesteia gasindu-se si Mausoleul Eroilor din Primul Razboi Mondial si Tabara de Sculptura in Lemn Soveja, la fel de spectaculoasa ca cea din Poiana Soarelui.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>