Statiunea Mamaia

mamaia marea neagra obiective turistice judetul constanta sat de vacanta statiuni

 

Statiunea Mamaia

Statiune turistica asezata pe malul vestic al Marii Negre, Mamaia este parte a Municipiului Constanta si probabil una dintre cele mai vizitate statiuni in timpul verii. Fasia de pamanat dintre Marea Neagra si Lacul Siutghiol are o latime de 300 metri si o lungime de 8 km, plaja acesteia, Plaja Mamaia, este caracterizata de nisipul fin si multitudinea de baruri si discoteci puse la dispozitia turistilor.

Album foto Statiunea Mamaia

Harta zonala Statiunea Mamaia

Descriere Statiunea Mamaia

Istoria statiunii a inceput in anul 1906 si se defineste prin aparitia primelor constructii, idee a arhitectului E. Recont, insa dezvoltarea a constat in principal in constructia cazinoului din 1935 si a Hotelului Rex, functional si acum. Statiunea Mamaia s-a bucurat de un plan de dezvoltare durabila chiar si in anii comunismului, implementandu-se diferite programe menite sa atraga turisti atat romani cat si straini.

Principalele atractii ale statiunii sunt Satul de Vacanta, Telegondola si Parcul Acvatic Aqua Magic. Satul de Vacanta reprezinta un complex de 31 de restaurante ce pun la dispozitia turistilor manacaruri si bauturi traditionale romanesti dar si specifice zonei, atractii pentru copii si tineri grupate intr-un mic parc de distractii. Cei ce viziteaza Satul de Vacanta vor avea ocazia de a-si achizitiona si suvenituri confectionate din scoici lucrate manual de localnici. Parcul Aqua Magic atrage turistii doritori de senzatiile tari pe care le pot experimenta cu ajutorul toboganelor de dimensiuni mari, a caderilor de apa sau a bazinelor de diferite marimi. In acelasi timp in parcul acvatic exista fast-food, restaurante si baruri cu preturi pentru toate buzunarele. Telegondola inaugurata in 2004 face legatura dintre Cazino Mamaia si Hotelul Perla strabatand 2,1 km la o inaltime de 50 metri. Lacul Siutghiol reprezinta o alta atractie turistica in special pentru cei pasionati de ski nautic si iachting. Insula Ovidiu de origine calcaroasa gazduieste pe cele doua hectare ale sale un restaurant construit in imprejurimile lacului si iubit de turistii care frecventeaza statiunea.

In Statiunea Mamaia veti gasi conditii de cazare moderne in peste 60 de hoteluri, inclusiv in luna septembrie, perioada in care apa marii este foarte calda. Unul dintre cele mai cunoscute evenimente organizate anual in statiune este Festivalul de Muzica Usoara Mamaia ce are loc in incinta Teatrului de Vara.

Prezentare video Statiunea Mamaia


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 3

 
 1. gabriela
  2014-11-10
  01:27:31

  Cea mai scumpa statiune de la litoral,insa merita.Am avut parte de o cazare mai proasta vara aceasta,insa nu regret ca am ales sa nu plec la bulgari!

   
 2. Nicoleta Steluta
  2012-10-25
  16:48:38

  mmi-e dor de mare...de soare..:(

   
 3. Lori
  2010-04-28
  10:28:07

  Am fost chiar in weekendul trecut la mare, in Mamaia. A fost o experienta frumoasa - mai ales ca imi place marea primavara si toamna - cand plaja e aproape pustie si poti asculta in voie marea si sa ii simti mirosul specific fara nicio alta interferenta.

  Mamaia este o statiune de lux, una iubita de multi turisti romani si din strainatate.

   
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>