Statiunea Mangalia

mangalia obiective turistice judetul constanta statiuni statiuni turistice turism balnear

 

Mangalia

Statiunea Mangalia, cunoscuta in trecut drept Cetatea Callatis, ridicata in urma cu aproximativ 2000 de ani de colonistii greci, este in prezent a doua asezare urbana, ca dimensiuni si importanta, din judetul Constanta. Aceasta este localizata la o distanta de aproximativ 44 km in partea de sud a Orasului Constanta, intr-un cadru natural inedit al litoralului romanesc al Marii Negre.

Album foto Statiunea Mangalia

Harta zonala Statiunea Mangalia

Descriere Statiunea Mangalia

Numele din prezent al asezarii se presupune ca ar proveni din denumirea greceasca de “pangalia”, tradusa prin sintagma “cea mai frumoasa”. Oras, si in acelasi timp, port maritim, Mangalia a fost declarata statiune balneoclimaterica in anul 1930, datorita factorilor naturali de cura de care aceasta asezare beneficiaza. Printre acestia se numara numeroasele izvoare de apa mezotermala sulfuroasa, climatul marin, cu influente pontice si apa sarata a marii, la care se adauga namolul extras si transportat de la Lacul Techirghiol. Toate aceste avantaje naturale ale statiunii au fost valorificate, potentialul lor curativ fiind utilizat in bazele de tratament deschise la Mangalia, dotate cu diverse sali pentru kinetoterapie, electroterapie, pneumoterapie, hidroterapie sau gimnastica medicala. Se gaseste aici si Lacul Mangalia, intins pe aproximativ 260 hectare, in apropierea caruia sunt localizate cele mai multe izvoare mezotermale.

Pe langa faptul ca reprezinta un loc potrivit pentru tratament, Mangalia le poate oferi turistilor posibilitatea de a desfasura diverse activitati, prin care sa isi ocupe timpul liber. Se pot vizita aici cateva dintre cele mai reprezentative simboluri ale acestei asezari de la malul marii, printre care se numara ruinele vechii Cetati Calatis, in nordul carora se gaseste o veche necropola greceasca, ce dateaza inca din secolul al VI-lea i.Hr., Muzeul de Arheologie Callatis, Moscheea Esmahan Sultan, ce dateaza din secolul al XVI-lea, Pestera Movile, situata la marginea orasului, sau Herghelia Mangalia, unde cei pasionati de acest tip de locatii pot lua lectii de echitatie.

Un alt aspect important, ce contribuie negresit la potentialul turistic al acestei asezari urbane este prezenta Plajei Mangalia, ce poate reprezenta un loc ideal de a petrece zilele insorite de vara. Exista in oras si numeroase terase, baruri, discoteci si cluburi de noapte, perfecte pentru amatorii acestor tipuri de distractii. De asemenea, au loc anual la Mangalia numeroase evenimente si festivaluri, care se bucura de o mare apreciere din partea publicului: Festivalul de la Callatis, Gala Tanarului Actor, Europa Top Hit sau Steaua de Mare.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
  1. SebaS
    2012-04-30
    09:27:16

    Superba panorama!!!

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>