Statiunea Muntele Mic

muntele mic obiective turistice judetul caras severin statiuni statiuni montane statiuni turistice

 

Statiunea Muntele Mic

Statiunea Muntele Mic este localizata pe teritoriul judetului Caras Severin, in partea de sud a Muntilor Tarcu, la o distanta de aproximativ 30 km de Caransebes. Aflata la o altitudine de aproximativ 1525 metri, aceasta statiune montana reprezinta o destinatie de vacanta preferata de foarte multi locuitori ai regiunilor invecinate, in special in perioada sezonului rece, datorita posibilitatii de a practica aici sporturi de iarna de calitate.

Album foto Statiunea Muntele Mic

Harta zonala Statiunea Muntele Mic

Descriere Statiunea Muntele Mic

Cei interesati sa viziteze aceasta statiune trebuie sa stie ca accesul rutier se realizeaza foarte usor din Caransebes, pe drumul judetean DJ 608A, ce trece prin localitatile Zervesti, Turnu Ruieni si Borlova, dupa aceasta ultima localitate ajungandu-se la baza statiunii, unde se gaseste Statia de Telescaun Valea Craiului. De aici pana la statiune se poate urca fie cu telescaunul, fie pe un drum montan, de aproximativ 20 km. Acest traseu este foarte usor de urmat, in special in perioada sezonului cald, insa pe perioada iernii este recomandat ca masinile sa fie echipate corespunzator, cu lanturi antiderapante.

Potentialul turistic al zonei este foarte ridicat, in special datorita peisajelor montane incantatoare. Istoria acestei statiuni montane a inceput inca din anul 1930, an in care au inceput sa se construiasca primele cabane si unitati de cazare din statiune. Treptat, cu trecerea anilor, statiunea s-a dezvoltat, iar dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial, mai exact in anul 1962, a fost amenajata aici prima instalatie de transport prin cablu, reprezentata de teleski. Mai tarziu, in anul 1976 a fost inaugurat si telescaunul existent in prezent in statiune, ce face legatura cu Valea Craiu.

Principalele obiective turistice care se regasesc pe raza acestei statiuni sunt Partia de Ski Muntele Mic, Schitul Muntele Mic si Crucea de pe Muntele Mic. Aerul curat ce caracterizeaza climatul montan de aici, flora, fauna si peisajele montane incantatoare sunt motive intemeiate care ii fac pe turisti sa revina in statiune de fiecare data cand au ocazia. Partiile de pe Muntele Mic, deservite atat de teleski, cat si de telescaun, reprezinta o locatie ideala in perioada sezonului rece. La Schitul si Crucea de pe Muntele Mic, cunoscuta si sub numele de Monumentul Eroilor Banateni, se poate ajunge prin traseele marcate, de-a lungul plimbarii, turistii avand ocazia de a admira privelistile dominate de culmi si paduri intinse de conifere. De asemenea, foarte aproape de aceasta statiune se gasesc si Statiunea Semenic si Partia de Ski Semenic, destinatii de vacanta la fel de apreciate de banateni si locuitorii regiunilor invecinate.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
  1. Andrei
    2013-05-09
    21:39:25

    Acum 3 ani am incercat sa ajung cu masina dar drumul era ca dupa razboi, extrem de prost, asa ca am renuntat si am facut calea intoarsa. Stie cineva in ce stadiu e acum ?

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>