Statiunea Neptun

neptun obiective turistice judetul constanta statiuni statiuni turistice

 

Statiunea Neptun

Statiunea Neptun, supranumita si Coasta de Azur a Romaniei, se numara printre cele mai cunoscute statiuni de pe litoralul romanesc al Marii Negre, fiind situata la aproximativ 38 km de Constanta si in jur de 7 km in nordul Mangaliei, intre Statiunea Olimp (in partea nordica) si Statiunea Jupiter (in partea sudica).

Album foto Statiunea Neptun

Harta zonala Statiunea Neptun

Descriere Statiunea Neptun

Amenajata incepand cu anul 1962, aceasta statiune s-a dezvoltat de-a lungul timpului, devenind pana in perioada anilor 1989 un leagan al turismului romanesc de pe litoral. Dupa aceasta perioada insa, locul fruntas a fost cedat in favoarea Statiunii Mamaia, locatie care se mentine si in prezent pe un loc fruntas in ceea ce priveste preferintele turistilor care aleg sa isi petreaca sezonul estival pe litoralul romanesc.

Cadrul natural de care se bucura Neptunul este unul pitoresc, statiunea fiind inconjurata pe trei parti de Padurea Comorova, a carei vegetatie reprezinta atat o sursa de oxigen, cat si un refugiu racoros in perioada zilelor toride de vara. Pe langa numeroasele spatii verzi ce inconjoara cladirile ridicate aici, o alta atractie naturala este reprezentata de Lacul Neptun, care poate reprezenta insa si un mic dezavantaj, intrucat este amplasat chiar intre lantul de hoteluri si plaja, facand putin mai greu accesul direct catre malul marii.

Unul dintre cele mai importante aspecte ale potentialului turistic al Statiunii Neptun este reprezentat de Plaja Neptun, cunoscuta si sub numele de Plaja La Steaguri, apreciata atat de catre turistii romani, cat si de cei straini ca fiind una dintre cele mai ingrijite plaje, cu un nisip foarte fin si o intrare in mare putin inclinata, adancimea apei crescand brusc, dinspre tarm spre largul marii. Plaja este si foarte bine amenajata si intretinuta, existand aici diverse acesorii de plaja, precum umbrelute de soare si sezlonguri, ce pot fi inchiriate de turisti, contra cost, bineinteles.

Datorita factorilor naturali de cura, in statiune pot fi tratate si diverse afectiuni, precum reumatisme, boli dermatologice, ale sistemului respirator sau ale sistemului nervos. Clima marina de aici, foarte bogata in aerosoli benefici organismului, apa de mare, izvoarele de apa mezotermala si namolul adus de la Lacul Techirghiol sunt doar cativa dintre acesti apreciati factori de tratament.

Statiunea Neptun ofera turistilor si oportunitatea de a putea desfasura diverse activitati de agrement, existand aici Teatrul de Vara, unde se organizeaza diverse spectacole si evenimente, terenuri de sport, restaurante, baruri, terase, cluburi si alte localuri, unde turistii se pot relaxa. Prin intermediul agentiilor de turism existente in statiune, turistii pot merge in diverse excursii catre unele dintre cele mai reprezentative obiective turistice ale regiunii Dobrogei. Se pot vizita: Delta Dunarii, Cetatea Histria, din care au ramas in prezent doar ruinele sau Podgoriile Murfatlar, renumite in toata tara pentru Vinul de Murfatlar.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
  1. Marian
    2012-10-29
    18:48:16

    all the best

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>