Statiunea Baile Oglinzi – Tabara Oglinzi

obiective turistice judetul neamt statiuni statiuni turistice tabara tabara copii turism balnear

 

Statiunea Oglinzi

Ducand in spate o istorie de mai mult de un secol, Statiunea Oglinzi este o cunoscuta statiune balneara din regiunea judetului Neamt, apreciata datorita bailor ce se realizeaza cu apele minerale de aici. Localizata la o distanta de numai 3 km de Orasul Targu Neamt, de care apartine de altfel din punct de vedere administrativ, Statiunea Oglinzi se bucura de un cadru natural pitoresc si linistit, perfect pentru o vacanta odihnitoare.

Album foto Statiunea – Tabara Oglinzi

Harta zonala Statiunea Oglinzi – Neamt

Descriere Statiunea Oglinzi

Din punct de vedere geografic, Statiunea Oglinzi este ampalasata intr-o depresiune cunoscuta sub numele de Poiana Dascalitei, la o altitudine de aproximativ 500 metri si este strajuita de colinele semete si foarte bine impadurite ale Culmii Plesului. Cadrul natural este principalul punct forte al statiunii, turistii sosind aici fie pentru un concediu linistit, fie pentru tratament. Climatul tonic specific acestei zone, ce se caracterizeaza prin temperaturi moderate, chiar si in timpul sezonului cald si aerul curat, puternic ozonificat reprezinta si el un avantaj.

In Statiunea Oglinzi se pot trata diverse boli si afectiuni, precum cele dermatologice, ginecologice, ale sistemului respirator, nevroze sau reumatism. In ceea ce priveste metodele de tratament, se pot efectua aici bai calde, bai galvanice, impachetari cu parafina, exercitii de gimnastica medicala, masaj sau diverse proceduri cu ultrasunete.

Istoria statiunii a inceput inca din a doua jumatate a secolului al XIX-lea, cand au fost descoperite proprietatile benefice ale izvoarelor de apa minerala de aici, in urma cercetarilor si analizelor chimice realizate. Dezvoltarea asezarii si evolutia sa ca statiune a inceput in primii ani ai secolului XX, cand au fost ridicate numeroase hoteluri, care, din pacate, nu au mai rezistat pana in zilele noastre. Desi perioada de inceput a statiunii a fost una infloritoare, declansarea celui de Al Doilea Razboi Mondial a avut un efect negativ asupra statiunii, frontul de razboi fiind instalat pe teritoriul statiunii. Distrusa in timpul razboiului, statiunea a fost lasata de izbeliste si o buna perioada din timpul regimului comunist. Lucrari de modernizare au fost desfasurate la Oglinzi abia in anul 1998, cand a fost amenajata baza de tratament existanta aici si in prezent. Tot aici exista amenajata si o tabara de copii, ce functioneaza in special pe timpul verii.

Turistii sositi aici pentru tratament au si alte alternative de petrecere a timpului liber, putand vizita atractii cunoscute ale zonei, precum Casa Memoriala Ion Creanga, Rezervatia de Zimbri Dragos Voda, Manastirea Neamt sau Manastirea Agapia. De asemenea, din Statiunea Oglinzi pornesc si doua trasee turistice marcate, foarte usor de parcurs, ce fac legatura intre statiune si Culmea Plesu, unde se gaseste Monumentul Vanatorilor de Munte, respectiv spre Cetatea Neamtului.

Prezentare video Statiunea – Tabara Oglinzi


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
  1. COMAN
    2015-02-03
    19:32:46

    Doresc sa aflu informatii despre costurile cazarii si serviciilor de masa pentru 2-3 zile, a unui grup de elevii in perioada vacantei de vara. Multumesc!

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>