Statiunea Pojorata

obiective turistice judetul suceava statiune montana statiuni statiuni montane statiuni turistice

 

Statiunea Pojorata

Statiunea Pojorata se gaseste intr-o frumoasa zona a Tinutului Bucovinei, pe teritoriul judetului Suceava. Pojorata poate reprezenta o destinatie de vacanta perfecta pentru cei se stiu sa pretuiasca plaiurile pitoresti ale acestei regiuni. Indiferent de sezon, cei sositi aici au ocazia de a se bucura de prezenta unei atmosfere incantatoare, datorata deopotriva cadrului natural, dar si oamenilor primitori ce stiu sa se faca placuti prin felul lor de a fi.

Album foto Statiunea Pojorata
[nggallery id=1645]

Harta zonala Statiunea Pojorata

Descriere Statiunea Pojorata

Aflata la poalele Muntilor Rarau, la doar 7 km de Orasul Campulung Moldovenesc, localitatea Pojorata se intinde de-a lungul vailor formate de Raul Putna si Raul Moldova, fiind compusa din satele Valea Putnei si Pojorata, ce confera intregii regiuni o mare valoare etnografica. Acestei localitati i se poate atribui foarte usor statutul de statiune turistica, avand in vedere numarul de turisti care aleg sa isi petreaca timpul liber aici. Se practica intr-o mare proportie la Pojorata turismul rural si agroturismul. In ceea ce priveste posibilitatile de cazare, in ultima vreme, alternativele au inceput sa se inmulteasca, cei sositi aici avand la dipozitie numeroase pensiuni, hoteluri sau alte unitati de cazare care le stau la dispozitie.

Accesul catre Pojorata se realizeaza foarte usor urmand traseul drumului national DN17, ce porneste dinspre Campulung Moldovenesc spre Bistrita. Localitatea se gaseste intr-o mica depresiune intramontana cu aspect de culoar, fiind inconjurata de Obcinile Bucovinei.

La potentialul turistic al acestei statiuni contribuie in primul rand prezenta Masivului Rarau si a Masivului Giumalau, care ofera posibilitatea practicarii diverselor activitati cu caracter turistic. Cei aflati in vacanta la Pojorata pot urma diversele trasee turistice montane marcate, ce strabat crestele semete ale masivelor de aici si ofera de-a lungul lor puncte de belvedere inedite catre unele dintre cele mai reprezentative atractii naturale ale intregii zone montane: Pietrele Doamnei sau Codrul Secular Slatioara. Alte atractii cunoscute ale zonei se gasesc la iesirea din depresiunea in care este amplasata statiunea. Aici s-au format Cheile Pojoratei, in ai caror pereti abrupti se gaseste rezervatia geologica Stratele de Pojorata, unde au fost descoperite fosile ce dateaza din era mezozoica.

Statiunea Pojorata poate reprezenta o destinatie de vacanta placuta si in timpul sezonului rece, datorita frumusetii numeroaselor obiceiuri si traditii de iarna specifice zonei, sau a plimbarilor cu saniile trase de cai, desfasurate foarte des aici. Pe langa toate aceste activitati se poate practica si turismul religios, putand fi vizitate numeroase lacase sfinte, printre care se numara: Biserica Sfantul Nicolae din Pojorata, faimoasa pentru cele 7 turnuri ale sale sau manastirile si bisericile din Nordul Moldovei, situate la aproximativ 50 km si incluse in patrimoniul mondial UNESCO: Manastirea Putna, Manastirea Voronet, Manastirea Neamt sau Manastirea Durau.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>