Statiunea Pucioasa

obiective turistice judetul dambovita statiuni statiuni turistice

 

Statiunea Pucioasa

Statiunea Pucioasa este situata intr-o pitoreasca zona subcarpatica, pe Valea Ialomitei, la o distanta de aproximativ 20 km in nordul fostei capitale istorice a Tarii Romanesti, Orasul Targoviste. Ducand in spate o traditie balneara de mai mult de 170 de ani, Pucioasa este cunoscuta datorita izvoarelor de apa sulfuroase, sau “de pucioasa”, de la care i se trage si numele.

Album foto Statiunea Pucioasa

Harta zonala Statiunea Pucioasa – Targoviste

Descriere Statiunea Pucioasa

Localizata intre semetele coline subcarpatice, foarte bine impadurite, statiunea se bucura de un climat favorabil, cu ierni blande si veri racoroase. Dupa cum spune si dictonul latin marcat pe stema Statiunii Pucioasa, “medicus curat, natura sanat”,(medicul trateaza, natura vindeca), principalul avantaj al statiunii este reprezentat de factorii naturali de cura de care beneficiaza. Oraselul-statiune se bucura de un mediu natural linistit si de aer curat, la care se adauga izvoarele de ape minerale, ce prezinta in aceasta zona cea mai mare concentratie, comparativ cu alte regiuni ale tarii. Toate aceste aspecte recomanda Pucioasa pentru tratarea diverselor afectiuni respiratorii, cardio-vasculare, reumatismale, post-traumatice, dermatologice si multe altele. Statiunea este dotata cu aparatura medicala speciala pentru terapie si recuperare. Printre procedurile efectuate aici se numara baile calde cu ape minerale, in cazi si bazine speciale, bai de plante, impachetari cu parafina, kinetoterapie, aerosoli, electroterapie, gimnastica medicala sau masaj. In jurul bazelor de tratament este amenajat si un mic parculet, perfect pentru recreerea celor sositi aici, varstnici in cel mai mare procent.

Pe langa procedurile de tratament efectuate aici se mai pot desfasura si alte activitati, precum mersul la pescuit, la plaja sau la vanatoare. De asemenea, se pot organiza drumetii pe traseele marcate din Muntii Bucegi si Muntii Leaota sau se pot vizita cele mai importante atractii naturale ale acestei regiuni, precum Lacul Scropoasa de pe Valea Ialomitei, Cheile Tatarului, Pestera Ialomicioarei sau, putin mai departe, frumoasa Vale a Prahovei, cu toate frumusetile sale incantatoare.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>