Statiunea Ranca – Transalpina

obiective turistice judetul gorj ranca statiune montana statiuni statiuni montane statiuni turistice transalpina

 

Ranca

Statiunea Ranca este o statiune relativ noua, in curs de dezvoltare. Este aflata pe raza orasului Novaci si a comunei Baia de Fier, judetul Gorj si este situata la 1.600 metri altitudine, la poalele Varfului Papusa in Muntii Novaciului din Masivul Parang, pe soseaua Transalpina, cel mai inalt drum de la noi din tara DN67C.

Album Foto Statiunea Ranca

Harta Zonala Statiunea Ranca – Transalpina

Descriere Statiunea Ranca

Statiunea Ranca este o destinatie turistica pentru iubitorii de aventura, a pasionatilor de ski si snowboard, a drumetiilor montane dar si pentru cei care vor sa se bucure de liniste. Este situata pe versantul sudic al Muntilor Parang la o altitudine de circa 1.600 m, pe muntele Cornesu Mare, la 18 kilometri de orasul Novaci si 63 kilometri departare de Targu Jiu.

Statiunea Ranca are un potential de iarna excelent, fiind una din cele mai renumite statiuni de ski din Carpati. Statiunea detine un domeniu schiabil imens ce pleaca de la altitudinea de 1600 metri si urca pana la 2100 metri. Stratul de zapada in statiune este intotdeauna satisfacator iarna, fiind intretinut de precipitatiile dese sub forma de ninsoare, sezonul de ski durand intre 4-5 luni pe an. Pe langa sporturile de iarna, se pot face drumetii montane, se poate practica ski de tura, plimbari cu atv-ul, parapanta, off road, moto, cicloturism, canyoning, rafting, pescuit sportiv si vanatoare, water walking ball si summer tubing.

La Ranca se gasesc trei partii de ski dotate cu teleski, doua pentru incepatori si una pentru avansati, insa doar una este dotata si cu instalatie de nocturna. Incepand cu anul 2011 Ranca este dotata cu o instalatie de telescaun amplasata la baza Varfului Papusa, care va deservi alte trei partii. Ofertele de cazare sunt numeroase in statiune atat la pensiuni cat si la hoteluri. La Ranca se poate practica: ski, ATV, snowmobil, parapanta, expeditii 4×4, in acest sens existand numeroase centre de inchiriere a echipamentului sportiv. La capitolul magazine si restaurante sau fast food-uri, statiunea nu sta prea bine, oferta fiind una limitata.

Prin mijlocul Statiunii Ranca trece faimoasa sosea Transalpina, ce rivalizeaza direct cu Transfagarasanul ca frumusete si spectaculozitate. Tot pe Transalpina intre Novaci si Ranca pe o portiune de serpentine, se desfasoara in fiecare an, in luna septembrie, Campionatul National de Viteza in Coasta, etapa Ranca.

Prezentare video Statiunea Ranca


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
  1. APOSTOL VIORICA
    2012-11-18
    17:12:11

    Am tot auzit de Rinca,dar nu am ajuns.As vrea sa merg acolo!

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>