Statiunea Sacelu

obiective turistice judetul gorj statiuni statiuni turistice

 

Statiunea Sacelu

Statiunea Sacelu este o statiune balneoclimaterica cu traditie din regiunea Olteniei, fiind situata intr-un cadru natural pitoresc al judetului Gorj, la o altitudine de aproximativ 340 metri, pe Valea Crasnei, o mica depresiune aflata intr-o zona subcarpatica dominata de dealuri domoale, foarte bine impadurite, la poalele Muntilor Parang.

Album foto Statiunea Sacelu

Harta zonala Statiunea Sacelu – Gorj

Descriere Statiunea Sacelu

Accesul catre aceasta zona se realizeaza foarte usor, statiunea fiind situata la o distanta de aproximativ 30 km de Targu Jiu si mai putin de 20 km de Targu Carbunesti.

Potentialul acestei regiuni a fost apreciat inca din cele mai vechi timpuri, statiunea fiind cunoscuta in perioada daco-romana sub numele de Baile Sacellum. Localitatea a fost mentionata pentru prima data intr-un document oficial in a doua jumatate a secolului al XV-lea, pe vremea domnitorului Vlad Tepes. Statutul de statiune balneara a fost dobandit in anul 1866, de la acea data incepand sa fie puse bazele centrelor de tratament din statiune.

Principalele resurse naturale care au facut posibila devoltarea potentialului turistic al acestei localitatii sunt reprezentate de izvoarele de ape minerale ce se gasesc in panza freatica subterana de aici. Foarte bogate in sulf, clor, iod, brom sau sodiu, apele de aici au efecte benefice asupra organismului, fiind folosite in tratamente ce ajuta la vindecarea reumatismului sau a diverselor afectiuni, precum cele ginecologice, ale sistemului nervos sau cele post-traumatice. De asemenea, foarte cautat in Statiunea Sacelu este si namolul sapropelic, utilizat de catre specialisti in curele aplicate in bazele de tratament. Acesta se gaseste si pe fundul bazinelor cu apa de aici, putand fi aplicat direct si de catre turisti.

In Statiunea Sacelu functioneaza si o baza de tratament permanenta, cu o capacitate de aproape 400 de locuri, in care se pot efectua bai cu ape minerale, bai galvanice, imachetari cu namol, masaje, electroterapie sau diverse exercitii, in salile de gimnastica medicala. De asemenea, un factor important de cura de care beneficiaza statiunea este si climatul bland, cu aer curat, perfect pentru recreere. In ceea ce priveste posibilitatile de cazare, vizitatorii au destule alternative, in Statiunea Sacelu existand hoteluri, pensiuni, dar si mici case de vacanta, cu gazde foarte ospitaliere.

Turistii care vor sa descopere mai mult din frumusetea acestor meleaguri oltenesti pot vizita si cateva obiective turistice reprezentative ale zonei, aflate relativ aproape de Sacelu: Manastirea Crasna, Manastirea Polovragi, Pestera Polovragi, Pestera Muierii, si intreaga zona a Cheilor Oltetului.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 4

 
 1. stuparu nicoleta
  2014-07-07
  21:06:26

  Cu regret pot spune ca nu am fost.dar din auzite am inteles ca se spune de bine .Asi dori sa o vizitez in septembrie.Miar fi de folos un nr de tel pt contactare .Cu mult respect va multumesc

   
 2. luka andronescu
  2014-04-04
  22:42:09

  Fratilor am fost de doua ori an Sacelu si a treia oara nu asi mai merge. Pai sa vzi bucataresele cum fura , ramai mut.

   
 3. DOINITA DEMENY
  2014-03-09
  18:56:05

  VREAU SA PETREC ANUL ACESTA CONCEDIUL IN STATIUNEA SACELU.MA INTERESEAZA DACA AVETI CONTRACT CU CASA DE SANATATE SI EFECTUATI TRATAMENTE PRIN RECOMANDAREA MEDICULUI DE FAMILIE CU DECONTARE .AM FOST IN AUGUST 2014 IN TRECERE PRIN SACELU ,LA INTOARCERE DE LA STATIUNEA GIOGIU ,MI-A PLACUT SI ASI DORI CA ANUL ACESTA SA VIN .NU AM GASIT NICIUN NR DE TELEFON LA CARE SA VA POT CONTACTA

   
 4. Evelina
  2011-03-12
  20:10:59

  Este o staţiune micuţă comparativ cu altele din România, dar care dispune resurse balneare şi climatice precum şi de cadrul natural cum rar mai întâlnim în ţară, dar care din păcate nu este exploatată şi administrată corerct. Merită mult mai multă atenţie din partea autorităţilor...

   
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>