Statiunea Semenic

obiective turistice judetul caras severin semenic statiune montana statiuni statiuni montane statiuni turistice

 

Statiunea Semenic

Statiunea Semenic este situata la o altitudine de 1410 metri, in Muntii Semenic, reprezentand o locatie importanta in ceea ce priveste turismul in regiunea geografica a Banatului. Situata pe teritoriul judetului Caras Severin, la numai 40 de km de Resita, statiunea este frecventata in special in timpul iernii, datorita prezentei Partiei de Ski Semenic.

Album foto Statiunea Semenic

Harta zonala Statiunea Semenic

Descriere Statiunea Semenic

Domeniul schiabil din Semenic se gaseste la altitudinea de 1400 metri, oferind turistilor posibilitatea practicarii sporturilor de iarna specifice. Statiunea este deservita de instalatie de transport prin cablu reprezentata de telescaun, teleski si babyski – lifturi. Se pot inchiria de asemenea diverse echipamente sportive de la centrele inchirieri de care dispune statiunea. Telescaunul ce se gaseste in statiune este primul construit in tara noastra de uzinele din Resita si are o lungime de 2972 metri, intinzandu-se intre localitatea Valiug si Varful Piatra Groznei.

Regiunea Muntilor Semenic se caracterizeaza printr-un mare grad de accesibilitate pentru turisti, avand in vedere prezenta numarului important si diversificat al cailor de comunicatie. Reteaua drumurilor se desfasoara pe mai multe directii, din exteriorul spatiului montan pana in interiorul acestuia, existand posibilitatea patrunderii pana in cele mai adanci puncte ale masivului. Accesul catre Muntii Semenic se poate realiza fie din Resita, fie din Caransebes, distanta fiind aproximativ aceeasi.

Cu toate ca este mult mai frecventata in perioada sezonului rece, datorita partiilor prezente, Statiunea Semenic poate reprezenta o destinatie de vacanta placuta si pe timpul sezonului cald, intrucat platoul in care este localizata beneficiaza de numeroase conditii si posibilitati de petrecere a timpului liber, precum drumetiile pe traseele montane marcate. Un traseu foarte popular porneste din Semenic in directia vestica, trece prin Crivaia, ajunge la Pestera Comarnic si mai departe la Defileul Carasului.

Situata in vestul Romaniei, intr-un peisaj de vis oferit de masivele domoale din imprejurimi, statiunea se invecineaza cu alte locatii turistice, mai mici, dar la fel de apreciate in randul banatenilor si tuturor turistilor ce trec pe aici: Statiunea Secu, Statiunea Valiug, Statiunea Trei Ape, Statiunea Crivadia sau Localitatea Brebu Nou. Se gasesc de asemenea in zona obiective turistice de interes general, precum: Parcul National Semenic, unde se afla si Cheile Carasului si Defileul Carasului, Parcul National Cheile Nerei sau Pestera Comarnic.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>