Statiunea Soveja

obiective turistice judetul vrancea statiune montana statiuni statiuni turistice

 

 

Statiunea Soveja

Statiunea Soveja, considerata si “Perla Vrancei” este  o cunoscuta statiune turistica din regiunea judetului Vrancea, fiind situata din punct de vedere geografic pe Valea Susitei, la o altitudine de aproximativ 650 metri. Aflata chiar la contactul dintre Muntii Vrancei si colinele domoale ale Subcarpatilor de Curbura, Statiunea Soveja se bucura de prezenta unui cadru natural deosebit, ce reprezinta un mare potential turistic.

Album foto Statiunea Soveja

Harta Statiunea Soveja

Descriere Statiunea Soveja

Aceasta statiune se gaseste foarte aproape de o alta locatie renumita a acestei regiuni: Statiunea Lepsa. Accesul turistic catre Soveja se realizeaza foarte usor, urmand traseul drumului national DN 2D, ce leaga Orasul Focsani de Orasul Targu Secuiesc, pana la Lepsa. Traseul urmat pana Lepsa se intinde de-a lungul raului Putna, oferind de-a lungul parcursului sau peisaje de o frumusete inedita. De aici, traseul se ramifica in partea dreapta, spre Soveja.

In trecut, majoritatea asezarilor din inima Vrancei erau populate de locuitori ce se ocupau cu indeletniciri traditionale precum taierea si prelucrarea lemnului sau cresterea animalelor, insa in ultimul timp s-a observat o evolutie simtitoare, materializata in construirea unor cartiere de case de vacanta si pensiuni turistice si agroturistice. Statiunea Soveja este apreciata in primul rand datorita climatului benefic, multi specialisti afirmand ca in aceasta regiune se gaseste cel mai ozonat aer din intreaga tara.

Pe langa climatul tonifiant, o alta resursa naturala foarte importanta a zonei este reprezentata de izvoarele de apa minerala, benefice pentru diversele tratamente urmate pentru vindecarea afectiunilor ginecologice sau ale aparatului locomotor. De asemenea, aceasta statiune este recomandata pentru tratarea starilor de surmenaj psihic sau fizic si poate reprezenta un refugiu perfect pentru cei epuizati de viata tumultoasa si aerul poluat din marile asezari urbane. Se pot efectua aici bai cu ape minerale, gimnastica medicala sau electroterapie.

In ceea ce priveste imprejurimile acestei statiuni, foarte aproape de Soveja se gasesc diverse obiective turistice ce pot fi vizitate, precum: Mausoleul Eroilor din Primul Razboi Mondial sau Tabara de Sculptura Soveja, asemanatoare cu cea de la Poiana Soarelui.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 2

 
 1. Bobby1
  2017-02-14
  21:00:06

  Exista partie de ski-snowboard, în soveja sau lepsa?mulțumesc

   
 2. nae
  2016-08-26
  19:23:19

  Cum sa fie ma cel mai ozonat aer din Europa? Ati copiat ca prostii de pe diferite bloguri ale unor ''oameni de stiinta'', Ozonul (O3) este un oxigen toxic ce afecteaza caile respiratorii. La Soveja nu exista asa ceva.

   
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>