Statiunea Timisu de Sus

obiective turistice judetul brasov statiune climaterica statiuni statiuni turistice

 

Timisu de Sus

Statiunea climaterica Timisu de Sus este localizata pe suprafata judetului Brasov, intr-un cadru natural montan inedit. Asezata la o altitudine de aproximativ 850 metri, statiunea este inconjurata de masivele Muntilor Piatra Craiului si de Masivul Postavaru, care contribuie cu succes la potentialul turistic al intregii regiuni.

Album foto Statiunea Timisu de Sus

Harta zonala Statiunea Timisu de Sus

Descriere Statiunea Timisu de Sus

Pana in anul 1918, aceasta asezare a functionat ca punct de frontiera intre Regatul Romaniei si Austro – Ungaria, fiind cunocuta la acea vreme sub numele de Vama Timis. In urma cercetarilor arheologice desfasurate aici, s-a constatat ca zona a fost locuita inca din cele mai vechi timpuri, lucru dovedit de o cetate cu sant si ziduri de aparare descoperita aici, ce dateaza din epoca medievala. Din punct de vedere administrativ, Timisul de Sus apartine de Predeal. Localitatea Timisu de Sus este considerata statiune datorita potentialului sau turistic, fiind apreciata de majoritatea celor care poposesc aici in special pentru aerul curat si proaspat de munte, pentru oamenii primitori si nu in ultimul rand pentru atractiile cu care natura a inzestrat aceste plaiuri. De asemenea, poate fi considerata statiune climaterica, intrucat este recomandata in tratarea diverselor afectiuni, precum cele ale cailor respiratorii, nevroze, surmenaj sau alte boli in al caror tratament este nevoie de liniste, aer curat si un climat tonic. In ceea ce priveste locurile unde cei sositi aici se pot caza, statiunea beneficiaza de existenta diverselor hoteluri, vile sau pensiuni agroturistice.

Din punct de vedere geografic, Timisul de Sus este localizat in depresiunea al carui nume il poarta, la o distanta de numai 4 km in directia nord de Predeal si aproximativ 18 km de Brasov. Accesul rutier se realizeaza foarte simplu, urmand traseul drumului national DN1, ce porneste din Bucuresti, trecand prin renumita Valea Prahovei, o adevarata artera turistica, datorita prezentei celor mai cunoscute statiuni montane din intreaga tara: Statiunea Sinaia, Statiunea Busteni, Statiunea Azuga sau Statiunea Predeal.

In ceea ce priveste activitatile ce pot fi desfaurate in Statiunea climaterica Timisul de Sus, poate fi mentionata posibilitatea urmarii mai multor trasee montane care pleaca de aici spre Masivul Piatra Mare, spre Cheile Rasnoavei, prin Valea Cerbului, sau spre Cabana Cheia din Masivul Postavaru. Alte obiective ce reprezinta atractii turistice pentru cei ce sosesc in Timisul de Sus sunt si: Cascada Tamina, Pestera de Gheata sau Manastirea Romano-Catolica Congretio Jesus.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>