Statiunea Valenii de Munte

obiective turistice judetul prahova statiuni statiuni turistice valea teleajenului

 

Valenii de Munte

Statiunea Valenii de Munte se gaseste pe teritoriul judetului Prahova, in depresiunea al carei nume il poarta, pe Valea Teleajenului. Localizata la o altitudine de aproximativ 430 metri, aceasta statiune montana este apreciata in primul rand pentru privelistile inedite intalnite aici, in zona acestor dealuri subcarpatice.

Album foto Statiunea Valenii de Munte

Harta zonala Statiunea Valenii de Munte

Descriere Statiunea Valenii de Munte

Accesul catre aceasta destinatie de vacanta se realizeaza foarte simplu, Statiunea Valenii de Munte fiind localizata la o distanta de aproximativ 30 km de Ploiesti. Se poate ajunge aici urmand traseul cunoscutului drum national DN 1, ce leaga Bucurestiul de Brasov.

Primele atestari documentare ale acestei asezari incep sa apara inca din epoca medievala, in jurul anului 1430, in vremea domnitorului Mircea cel Batran. De-a lungul timpului, asezarea de pe Valea Teleajenului s-a dezvoltat rapid, comparativ cu restul celor care gasesc in imprejurimile sale. In secolul al XIX-lea, Valenii de Munte a jucat rolul unui important punct de vama, ce lega orasul Ploiesti de Brasov, prin Pasul Bratocea. Mai mult, la inceputul secolului al XX-lea, mai exact in anul 1907, o mare personalitate a culturii romane, Nicolae Iorga a hotarat sa puna bazele Universitatii Populare de Vara la Valenii de Munte.

In prezent, aceasta mica statiune montana este apreciata pentru posibilitatle de recreere pe care le ofera. Din Valenii de Munte se poate pleca in mici excursii catre Valea Teleajenului, sau in zonele montane vecine: regiunea Muntilor Ciucas sau Statiunea Cheia.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 2

 
 1. George
  2017-12-27
  08:23:26

  Constantin daca vrei o partie de schi dute pe Valea Prahovei valenii de munte nu are asa ceva !!! ĂŽn momentul actual se afla un Nou LIDL foarte mare aproape de Gura vitiioarei

   
 2. popescu constantin
  2017-01-15
  12:30:14

  As vrea sa-mi petrec o vacanta in aceasta zona dar cunoscand prea putin zona nu stiu ce as putea vizita,mai ales din cate stiu Valenii de Munte nu are nici partie de schi?!!!Cine ma poate ajuta ?!

   
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>