Statiunea Vata de Jos

obiective turistice judetul hunedoara statiune balneoclimaterica statiuni statiuni turistice

 

Vata de Jos

Statiunea Vata de Jos se afla in partea nordica a judetului Hunedoara, pe malul Crisului Alb, la altitudinea de 233 de metri si ocupa suprafata de 80 de km. Apele de aici sunt renumite pentru proprietatile curative pe care le detin, numite deseori si “ape vindecatoare”.

Album foto Statiunea Vata de Jos

Harta zonala Statiunea Vata de Jos

Descriere Statiunea Vata de Jos

Statiunea este inconjurata de dealuri impadurite si ia forma unei cupe. Acest centru de spa si relaxare ofera facilitati precum sala de fitness, bai cu sulf, electroterapie si masaj. Complexul este amplasat intr-un parc de platani ce ating si varsta de 100 de ani, un refugiu ideal pentru orice iubitor de natura.

Localitatea Vata de Jos este situata in judetul Hunedoara si are in componenta sa 13 sate, printre care Cazanesti, Vata de Sus, Ociu si Tarnava de Cris. Vata de Jos se afla la distanta de 58 de km fata de municipiul Deva si la 142 km de Oradea. Plecand de la Vata de Jos, parcurgand distanta de 19 km, se poate ajunge in orasul Brad, care gazduieste unicul Muzeu al aurului din Europa.

Turistii care aleg ca loc de vacanta zona Vata de Jos au posibilitatea de a vizita si alte atractii turistice, mai ales lacase de cult. Aici se poate vizita Biserica de lemn “Buna Vestire”, construita in anul 1690 si declarata monument istoric. Biserica de lemn din satul Cazanesti este un alt punct principal de atractie. A fost construita in secolul al XVII lea si are un aspect deosebit. Cateva puncte de interes sunt constructiile din lemn perioada secolului al XIX lea, care au fost de asemenea declarate monumente istorice, Ansamblul rural din Ciungani, Ansamblul rural din Cazanesti, gospodariile specifice din Birtin, situl arhelogic de la Vata de Jos si casa taraneasca din Basarabasa.
Pornind din Vata de Jos, se poate trece pe la Pestera Scarisoara sau Parcul Dendrologic de la Simeria.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
  1. Rodica Mischiu
    2015-07-25
    01:14:34

    Doresc sa vin in perioada 13-16 august, caut loc de cazare ieftin, in camera cu 2 paturi sau pat dublu. Multumesc!

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>