Statiunea Venus

obiective turistice judetul constanta statiuni statiuni turistice venus

 

Statiunea Venus

Statiunea Venus este localizata in regiunea de sud a litoralului romanesc, la o distanta de aproximativ 3 km de Mangalia si in jur de 42 km de Constanta, intre Statiunea Saturn si Statiunea Jupiter, fiind una dintre asezarile de la malul Marii Negre careia grecii i-au atribuit numele zeitei frumusetii.

Album foto Statiunea Venus

Harta zonala Statiunea Venus

Descriere Statiunea Venus

Pe langa brizele racoroase ale marii, mult soare si nisip fin, Statiunea Venus are privilegiul de a se bucura de prezenta celei mai vaste vegetatii, dintre toate asezarile de la malul marii, acest aspect contribuind negresit la potentialul turistic al statiunii. Turistii sositi aici se pot bucura de beneficiile factorilor naturali, petrecand o vacanta linistita si relaxanta, avand in vedere ca statiunea nu se numara printre cele mai aglomerate zone ale Litoralului Romanesc. Tot la Venus sunt prezente si izvoare de apa minerala hipotermala, captate si utilizate pentru tratarea diverselor afectiuni, ceea ce a facut ca aceasta statiune sa se dezvolte ca statiune balneara.

Plaja Venus se desfasoara pe o suprafata suficient de mare, astfel incat sa satisfaca nevoile turistilor ce aleg sa isi petreaca sezonul estival aici. Lungimea pe care aceasta se desfasoara masoara aproximativ 1,5 km, iar forma sa seamana cu niste mici golfuri, care patrund in interiorul tarmului, impartind plaja in mai multe sectoare mai mici. Acest sector de nord este mai linistit, intrucat se patrunde mai greu in mare, tarmul fiind marginit de pietre. Micile golfuri din nord dispar in partea sudica, unde plaja capata o forma dreapta, inregistrand o latime maxima de aproximativ 200 metri, ce constituie cel mai frecventat sector de pe intreaga intindere a plajei. De-a lungul intregii sale desfasurari, plaja este amenajata pe anumite portiuni cu umbrele de soare si sezlonguri.

Posibilitatile de cazare ale turistilor sositi la Venus sunt variate, iar in functie de buget si de alti factori, acestia se pot caza la unul dintre hotelurile din statiune. Pot fi desfasurate in Statiunea Venus diverse activitati specifice sezonului estival, iar unul dintre cele mai inedite aspecte, este reprezentat de faptul ca an de an, statiunea gazduieste unul dintre cele mai populare evenimente desfasurate la malul marii: Liberty Parade.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>