Statiunea Voineasa

statiune climaterica statiuni statiuni turistice

 

Statiunea Voineasa

Statiunea Voineasa este situata intr-o zona montana din nordul judetului Valcea, la o altitudine medie de 650 metri, la poalele Muntilor Lotrului si la 80 km de orasul Ramnicu Valcea, resedinta judetului. Statiunea este deschisa pe toata perioada anului si este recomandata celor ce sunt in cautarea unor clipe de liniste si relaxare sau sufera de nevroza astenica, surmenaj psihic si intelectual precum si afectiuni ale cailor respiratorii sau ale aparatului locomotor. Padurile de conifere care inconjoara localitatea mentin un aer curat si un climat tonic, ceea ce reprezinta principalul factor natural de cura.

Album foto Statiunea Voineasa

Harta zonala Statiunea Voineasa – Valcea

Descriere Statiunea Voineasa

Voineasa este cea mai veche asezare de pe Valea Lotrului fiind atestata documentar la 1 august 1496. Legenda vaii spune ca zona a fost locuita in trecut de haiduci, in jurul vetrelor acestora formandu-se sate si comune ce tin vii traditiile si obiceiurile locuitorilor. Temperatura medie anuala este de 6-7 grade Celsius, iar relieful glaciar situat la izvoarele Lotrului s-a format datorita ghetarului cu acelasi nume, in imprejurimi existand de asemenea si lacuri glaciare.

Statiunea Voineasa este intr-un proces treptat de degradare voit, multe dintre hotelurile si vilele de aici, aflate in patrimoniul a 4 mari sindicate din Romania sunt parasite, putinele locuri de cazare existente in statiune sunt in Hotel Lotru, dar acestea nu indeplinesc cerinte mari de confort. Voineasa impreuna cu Vidra, se dorea sa faca parte dintr-un mare complex turistic acum multi ani, insa au intrat pe mana sindicatelor, unde liderii lor le-au lasat in ruina, dar in schimb au pensiuni si hoteluri private, asa cum este cazul si la Voineasa.

Turistii ce ajung in statiune se pot bucura de climatul montan tonic si aerul curat ozonificat prin vizitarea obiectivelor turistice ale zonei. Din Statiunea Voineasa pornesc diverse trasee turistice catre Cataractele Lotrului, formatiuni stancoase, rezultate prin eroziune, catre Hidrocentrala Ciunget sau catre Lacul Vidra, lac de acumulare de pe Raul Lotru, situat la cea mai mare altitudine in comparatie cu celelalte existente in tara. Alte atractii turistice din zona sunt si Cheile Latoritei situate in sud-vestul localitatii Voineasa cu peisaje unice si diverse lacuri si cascade: Cascada Apa Spanzurata, Cascada Moara Dracilor, Piatra Fetii si lacurile Petrimanu, Galbenu, Iezerul, Latoritei si Violeta.

Celor pasionati de pescuit sportiv le stau la dispozitie lacurile Bradisor si Malaia, situate la 12 km nord-est de Voineasa. O alta atractie turistica a acestei zone demna de vizitat este Pestera Laptelui, aflata pe Valea Rudaresei si a caror relicve fosile sunt expuse in Muzeul National de Istorie a judetului Valcea.

Prezentare video Statiunea Voineasa


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 5

 
 1. Chirita Ciprian
  2015-07-15
  00:53:05

  da,am fost de nenumarate ori.Am fost cazat de vreo 3 ori si la Vidruta-hotelul din imagine

   
 2. coman robertyno
  2013-04-30
  19:52:38

  am fost cind eram mic acum am 38 adica acum30 de ani si as vrea sai duc si pe cei mici

   
 3. Tanasa Magdalena
  2013-01-03
  15:41:19

  tristete mareee, o statiune care are potential turistic dar abandonata si intr-o continua degradare. Rusine celor care trebuia sa administreze aceasta superba zona si a lasat sa se duca totul de râpă. Aceia sunt niste criminali necondamnati !!!

   
 4. kira anna
  2012-05-28
  17:00:28

  un loc foarte frumos daca esti in cautare de liniste...
  (ultima poza din album pare mai degraba din Baile Herculane)

   
 5. carmen
  2010-07-10
  23:20:15

  salut.pacat de descriere caci in afara de peisaje nu ai ce face

   
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>