Strandul Neptun – Arad

obiective turistice judetul arad strand

 

Strandul Neptun

Strandul Neptun din Arad este cel mai mare strand din Romania si al doilea din Europa, situat in spatiul incadrat de bucla Muresului din municipiul Arad, Judetul Arad, Crisana, la aproximativ 1 km de Parcul Reconcilierii si 850 metri de Colegiul National Moise Nicoara.

Album foto Strandul Neptun

Harta zonala Strandul Neptun

Descriere Strandul Neptun

Strandul Neptun se intinde pe o suprafata de aproximativ 40 ha de verdeata, impartit in patru zone, precum zona strandului pentru adulti si tineret, zona comerciala, zona cladirilor cu solarii si spatii comerciale si zona casutelor de agrement. Lucrarile privin construirea zonelor au demarat la sfarsitul aniilor 60`.

In prezent, Strandul Neptun are un spatiu verde cu peste 65 de specii de arbori, un complex de agrement cu cinci bazine si topogan acvatic, dintre care un bazin de inot, un bazin destinat adultilor si trei bazine pentru copii cu apa termala. In incinta se mai gasesc locuri de joaca destinate copiilor, 331 de casute de agrement, 40 de baruri, terase, berarii, restaurante, discoteca, terenuri de fotbal, topogane, terenuri de tenis, terenuri de volei, doua solare pentru nudisti si aproximativ 1.500 de cabine, care se pot inchiria pe sezon. In timpul sezonului cald, noaptea strandul devine punct de atractie datorita cluburilor, restaurantelor si teraselor existente, precum statiunilor aflate pe litoral. Strandul pune la dispozitia vizitatorilor aproximativ 200 de locuri de parcare si se afla in administrarea S.C. Recons S.A.

Alte atractii turistice importante ale zonei sunt Palatul Neuman, Palatul Administrativ, Palatul Justitiei, Teatrul de Stat Ioan Slavici, Casa cu Lacat, Casa cu Ghiulele, Palatul Andrenyi, Cazinoul Aradean, Palatul Szantay Lajos, Cetatea Aradului, Casa cu Mosaic AuritStatuia Sfantului Florian, Muzeul Cofetariei, Turnul de Apa, Catedrala Romano – Catolica, Arcul de Triumf, Sinagoga Neologa, Complexul Muzeal Arad si Biblioteca A. D. Xenopol.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>