Statiunea Sugas Bai

obiective turistice judetul covasna statiune balneoclimaterica statiuni statiuni turistice sugas bai

 

Statiunea Sugas Bai

Statiunea Sugas Bai se gaseste pe teritoriul judetului Covasna, in zona Muntilor Baraolt, aducand o contributie semnificativa la potentialul turistic al acestei regiuni a Tinutului Secuiesc. Localizata pe valea Paraului Sugas, la o altitudine de aproximativ 750 metri, aceasta statiune reprezinta o locatie foarte apreciata de turistii care sosesc aici, in special datorita cadrului natural si a potentialului balneoclimateric de care beneficiaza.

Album foto Statiunea Sugas Bai
[nggallery id=821]

Harta zonala Statiunea Sugas Bai


Descriere Statiunea Sugas Bai

Accesul catre aceasta locatie se realizeaza foarte simplu, statiunea fiind localizata la o distanta de numai 10 km de Orasul Sfantu Gheorghe. La Sugas se ajunge pe un drum judetean modernizat, DJ121 C.

Potentialul acestei statiuni balneoclimaterice a fost descoperit inca din anul 1840, cand in urma sapaturilor desfasurate de catre minerii aflati in cautarea metalelor pretioase, au fost descoperite aici gaze cu efecte benefice asupra sanatatii. In prezent, acestea sunt exploatate si reprezinta o adevarata bogatie a statiunii. Baile si mofetele de la Sugas Bai sunt recomandate in tratarea diverselor boli cardiace sau afectiuni ale sistemului circulator.

Pe langa faptul ca reprezinta o locatie de tratament, Statiunea Sugas Bai poate reprezenta o destinatie de vacanta perfecta in perioada sezonului rece, datorita prezentei Partiei de Ski Sugas Bai, ce reprezinta o adevarata incantare pentru cei care vor sa se bucure din plin de frumusetea sezonului alb, practicand sporturi de iarna de calitate. Nici in sezonul cald lucrurile nu stau foarte diferit in ceea ce priveste activitatile ce pot fi desfasurate la Sugas. Datorita prezentei reliefului montan, pot fi urmate aici diverse drumetii, de dificultate usoara, dar extrem de placute datorita peisajelor pitoresti si a cadrului natural relaxant.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>