Tabara de Sculptura de la Magura

obiective turistice judetul buzau tabara tabara de sculptura

 

Tabara de Sculptura Magura

Tabara de Sculptura Magura reprezinta o expozitie inedita, amenajata in aer liber, in judetul Buzau, cuprinzand un numar impresionant de lucrari de arta, raspandite in poienile de pe dealurile domoale ce strajuiesc localitatea Magura.

Album foto Tabara de Sculptura


Harta zonala Tabara de Sculptura – Magura

Descriere Tabara de Sculptura

Tabara de Sculptura de la Magura este cea mai mare expozitie de acest fel de pe intreg teritoriul Romaniei si se numara de asemenea printre cele mai mari din lume. Aceasta se gaseste la doar cativa pasi de Manastirea Ciolanu, luand nastere in urma unei idei de a omagia stravechile traditii locale ale acestei zone, ce includeau printre altele si cioplitul in piatra.

Cei care sunt curiosi de cum arata acest loc si vor sa il viziteze, trebuie sa stie ca localitatea Magura se gaseste la numai 27 km de Orasul Buzau, putand ajunge aici pe drumul national DN10, ce leaga Buzaul de Orasul Brasov. Sculpturile de la Magura au fost realizate de catre sculptori renumiti sau studenti pasionati de arta, in piatra adusa aici din carierele din localitatile  Naeni si Ciuta. Suprafata pe care se intind lucrarile este intinsa pe in jur de 20 hectare, existenta acestei atractii turistice fiind meritul unui renumit sculptor roman, Gheorghe Coman.

Tabara de Sculptura Magura a luat fiinta in anul 1970, fiind organizata de un program sustinut de Uniunea Artistilor Plastici din Romania. Acest program s-a desfasurat pe durata a 16 ani, pana in anul 1985, si prevedea ca in fiecare an sa se stanga aici mai multi pasionati de acest domeniu, care timp de doua luni, august si septembrie, sa realizeze cate o sculptura intr-un bloc de piatra pus la dispozitie, pe orice tema, la alegere. In perioada celor 16 ani s-au strans aici peste 250 de lucrari care reprezinta in prezent exponatele taberei. Regretabil este insa faptul ca sculpturile nu sunt marcate, titlurile si autorii acestora ramanand astfel necunoscuti.

Cei care ajung in zona vor ramane cu siguranta impresionati de frumusetea acestui loc, o astfel de locatie gasindu-se in tara noastra si in Poiana Soarelui, unde spre deosebire de tabara din Magura, lucrarile sunt realizate din lemn. Ajunsi aici, turistii nu trebuie sa rateze nici Manastirea Ciolanu sau Vulcanii Noroiosi de la Paclele Mari, Paclele Mici si Beciu.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>