Tabara Galaciuc

obiective turistice judetul vrancea tabara

 

Tabara Galaciuc

Tabara Galaciuc este localizata pe suprafata judetului Vrancea, mai exact in Muntii Vrancei, fiind una dintre cele mai renumite astfel de locatii din intreaga regiune. Aceasta a luat fiinta in anul 1974, bucurand-se si in prezent de aprecierea sincera a tuturor celor care aleg sa isi petreaca timpul aici.

Album foto Tabara Galaciuc

Harta zonala Tabara Galaciuc

Descriere Tabara Galaciuc

Asezata pe plaiuri pitoresti vrancene, Tabara Galaciuc este apreciata in primul rand pentru cadrul natural si pentru aerul curat, ce recomanda aceasta zona pentru o vacanta linistita si relaxanta. Accesul pana la locul in care este amenajata aceasta tabara se realizeaza foarte simplu, urmand traseul drumului national DN 2D, ce leaga Orasul Focsani de Targu Secuiesc. Tabara se afla sub proprietatea statului, fiind administrata de Directia pentru Tineret Vrancea. Pentru ca Tabara Galaciuc sa ajunga ceea ce este in prezent, s-a investit destul de mult in lucrari de modernizare, in special in ceea ce priveste spatiile de cazare. Desi pana acum ceva timp aceasta era special amenajata pentru elevi sau tineri din mediul universitar, tabara este in prezent accesibila oricarei categorii de turisti.

Aflata departe de agitatia si aerul poluat, specifice asezarilor urbane, aceasta zona reprezinta o destinatie de vacanta ideala atat in perioada sezonului rece, cat si in perioada sezonului cald. Asezata la o altitudine de aproximativ 650 metri si inconjurata de o padure deasa de pini, tabara reprezinta un deliciu pentru toti iubitorii de natura, putand fi admirate aici peisaje naturale inedite. In ceea ce priveste activitatile ce pot fi desfasurate la Galaciuc, sunt demne de mentionat taberele organizate in cinstea premiantilor la olimpiadelor nationale de informatica, sesiunile de comunicari stiintifice, cursurile de grafica sau diversele concursuri de programare si software.

Ajungand la Tabara de la Galaciuc, turistii au posiblitatea de a vizita si alte atractii naturale ale zonei, precum Cascada Putna, aflata la o distanta de 10 km, Rezervatia Cheile Tisitei, sau Pastravaria Lepsa. De asemenea, foarte aproape de aceasta zona se gasesc si Statiunea Lepsa sau Statiunea Soveja.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
  1. maria
    2016-03-28
    13:34:34

    am fi interesati pentru cazare de Paste,cum va putem contacta?

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>