Transrarau – Muntii Rarau

drumul comorilor muntii rarau obiective turistice judetul suceava pestera liliecilor piatra soimului pietrele doamnei pojorata schitul rarau

 

Transrarau

Transraraul este o sosea de inalta altitudine, ce masoara 28 de km si este cunoscuta de localnici sub denumirea de Drumul Comorilor. Splendoarea peisajelor pitoresti din aceasta zona ii ofera soselei posibilitatea de a concura cu Transfagarasanul sau cu Transalpina.

Harta zonala Transraraul

Descriere Transraraul

De-a lungul soselei ce leaga Valea Bistritei de Valea Moldovei, turistii pot urca pana la 1.400 de metri altitudine, in drumul lor intalnind stanci suspendate, dealuri pitoresti, dar si Schitul Rarau precum si bine cunoscutele monumente Pietrele Doamnei si Pestera Liliecilor.

Traseul care porneste din localitatea Chiril pana la Piatra Soimului este numit DJ175A, iar tronsonul urmator pana in localitatea Pojorata, DJ175B.

In directia Valea MoldoveiValea Bistritei poposim mai intai la Schitul Rarau, care potrivit istoriei a fost ridicat de catre voievodul Petru Rares in semn de multumire fata de calugarii ce i-au ocrotit sotia si copiii, in timpul in care el era inlocuit de la domnie. Legenda insa, ne spune ca putin inaintea secolului al XVI-lea , Schitul Rarau era cunoscut sub denumirea de Sihastria Dodu, data de cuviosul Sisoe.

Mai departe pot fi admirate Pietrele Doamnei, denumire dobandita de la sotia domnitorului Petru Rares, care urca deseori pe stanci pentru a-si astepta sotul, in vremea cand scaunul voievodului era amenintat. La aproape 1 km departare se gaseste Pestera Liliecilor, recunoscuta pentru elementele ce alcatuiau mari recife in urma cu 140 milioane de ani.

Tinand drumul in directia Pojorata, ajungem la Piatra Soimului, un perete stancos de unde turistii au parte de o panorama incredibila. Doritorii pot alege sa mearga mai departe pe drumul judetean 175A si vor ajunge la Manastirea Sihastria Rarau.

Nu departe de intersectia celor doua drumuri se afla Cabana Rarau unde se atinge altitudinea de 1.400 m. Continuand pe Transrarau, peisajul se schimba datorita serpentinelor atat de periculoase incat iarna drumul este inchis. Bineinteles, pe timpul verii nu este recomandat soferilor incepatori sa mearga cu masina.

Urmand Valea Colbului gasim casele localnicilor care se incadreaza perfect in splendidul peisaj pitoresc. Transraraul se continua pana in localitatea Pojorata din judetul Suceava, situata la intersectia cu drumul judetean E58.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>