Turnul Sfatului – Sibiu

obiective turistice diverse obiective turistice judetul sibiu

 

Turnul Sfatului

Turnul Sfatului este un turn din municipiul Sibiu, care a servit initial ca poarta de intrare in a doua centura de fortificatii a orasului, aflata in imediata apropiere.

Album foto Turnul Sfatului

Harta zonala Turnul Sfatului – Sibiu

Descriere Turnul Sfatului

Construit in secolul al XIII-lea, probabil intre 1224-1241, Turnul Sfatului a fost  atestat documentar abia in anul 1324. Turnul a suferit numeroase modificari de-a lungul timpul, din constructia initiala mai pastrandu-se doar nucleul pana la etajul intai. In 1585, etajele superioare s-au prabusit, in urma unui cutremur, ingropandu-l sub ziduri pe pictorul Johann David, iar intre 1586-1588 au avut loc lucrari de restaurare. Turnul a avut initial patru niveluri, dar a fost suprainaltat, iar azi se ridica la inaltimea a sapte etaje. Pe sub turn este o trecere boltita, care face legatura intre Piata Mare si Piata Mica. In contraforturile din partea sudica a turnului sunt reprezentati in relief doi lei, care se presupune ca apartin structurii originale. O a doua trecere boltita a fost realizata in 1930, in partea dreapta a turnului, in urma demolarii unei parti din cladirea alaturata.

De-a lungul zbuciumatei istorii a Sibiului, turnul a folosit ca depozit de cereale, inchisoare, punct de observatie a incendiilor sau muzeu. Intre 1962 si 1998 aici a fost gazduita sectia Muzeului Brukenthal de exponate medievale. In santul de aparare al turnului, in urma sapaturilor arheologice a fost gasita o moneda din perioada regelui Andrei al II-lea al Ungariei (1205-1235).

Atat o emblema a orasului, cat si monument istoric, azi etajul superior al turnului ofera o panorama extraordinara asupra Sibiului si a Carpatilor, care formeaza linia de orizont, iar la penultimul etaj se poate observa mecanismul ceasului.

Daca va aflati in zona, nu ezitati sa vizitati si celelalte obiective turistice reprezentative ale orasului, precum: Muzeul Brukenthal, Biserica Evanghelica, Podul Minciunilor, Casa Artelor, Muzeul de Istorie, Parcul Sub Arini sau Muzeul Astra.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>