Valea Cerbului – Gura Diham

atractii naturale busteni obiective turistice judetul prahova

 

Valea Cerbului

Una dintre cele mai importante depresiuni intramontane din regiunea Muntilor Bucegi este Valea Cerbului, o vasta poiana protejata de o fortareata naturala formata de versantii de aici: Coltii Obarsiei, Varful Gavanele, Culmea Bucura si Varful Omu.

Album foto Valea Cerbului

Harta zonala Valea Cerbului – Gura Diham

Descriere Valea Cerbului

Depresiunea Valea Cerbului s-a format intr-o larga caldare glaciara, de unde izvoraste si raul ce poarta numele acestei vai pe care o strabate, Raul Valea Cerbului, unul dintre afluentii Prahovei. Caldarea superioara a vaii este foarte bine impadurita, liziera padurii ajungand aici pana la inaltimea de 1500 metri. Dupa ce intalneste poienile de la Gura Dihamului, valea se largeste catre sud, indreptandu-se spre Statiunea Busteni, punct in care se intalneste cu Valea Prahovei.

Valea Cerbului este cunoscuta in randul turistilor drept o zona perfecta pentru relaxare, o adevarata oaza de natura. An de an, pe toata durata sezonului cald, aceasta vale este animata de prezenta a numerosi turisti ce campeaza aici, instalandu-si corturile sau rulotele. Locatia este ideala pentru iubitorii naturii si in special ai muntelui, care pot petrece o scurta vacanta linistita si relaxanta, departe de viata aglomerata si agitatia din marile orase. Este permis chiar accesul cu masinile pe Valea Cerbului, insa in schimbul platii unei taxe ecologice, folosite ulterior pentru a curata si intretine zona.

Turistii mai aventurieri pot porni de asemenea la drum pe carari de munte, descoperind frumusetea peisajelor naturale si obiectivele turistice ale zonei. Exista trasee care trec prin Valea Cerbului, ajungand la Varful Omu, Platoul Bucegi, Cabana Piatra Arsa si Varful Furnica.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>