Localitatea Vama – Bucovina

localitati localitati turistice obiective turistice judetul suceava vama

 

Localitatea Vama

Localitatea Vama este situata in partea nordica a judetului Suceava, la distante aproximativ egale de Orasul Gura Humorului si Localitatea Vatra Moldovitei, intr-o zona montana de un pitoresc aparte. Strajuita de coline semete, foarte bine impadurite si scaldata de doua cursuri de apa: Moldova si afluentul sau, Moldovita, aceasta asezare bucovineana atrage atentia trecatorilor prin patrimoniul natural de care dispune.

Album foto Vama

Harta zonala Vama – Bucovina

Descriere Vama

Asezarea geografica a localitatii, la zona de contact cu Carpatii Orientali, prin care se face trecerea in Transilvania, i-au conferit acesteia titlul simbolic de “vama”.

Intreaga depresiune in care este amplasata localitatea se caracterizeaza printr-un cadru natural linistit si un aer curat, foarte bine oxigenat. Acest lucru se datoreaza in special prezentei padurilor bogate, ce ocupa o proportie de in jur de 70% din intreaga suprafata a localitatii.

Pe langa Obcina Feredeu si Obcina Humorului ce strajuiesc asezarea, din Satul Vama se poate admira in toata splendoarea sa si Masivul Rarau. De asemenea, de aici se poate pleca in mici drumetii prin imprejurimi sau se pot desfasura diverse activitati de agrement si recreere puse la dispozitie in cadrul pensiunilor existente in localitate.

Locuitorii din Vama sunt oameni simpli, primitori, ce se ocupa cu precadere de cresterea animalelor, cultivarea terenurilor si prelucrarea lemnului, principala resursa naturala a zonei. Localitatea Vama este renumita pentru mestesugarii sai priceputi, care au dus mai departe ocupatiile traditionale: incondeiatul oualor, tesutul si toarcerea lanei sau cioplitul in piatra.

In ceea ce priveste obiectivele turistice ale acestei localitati, se gasesc aici doua lacasuri din lemn: Biserica din Lemn Inaltarea Domnului si Biserica de Lemn Sfantul Nicolae, ambele construite dupa stil specific moldovenesc. In centrul lacasului se gaseste si Biserica Romano Catolica, ridicata aici inca din anul 1886. Un simbol al localitatii este Stalpul lui Voda, ridicat in anul 1717, la cererea domnitorului Mihai Racovita.

Cei ajunsi pe aceste pitoresti meleaguri pot porni de asemenea intr-un tur al celor mai reprezentative atractii turistice din aceasta zona a Moldovei, precum Mocanita Hutulca sau Muzeul Oualor Incondeiate Silvia Condrea din Moldovita. In plus, in aceasta zona se gasesc si faimoasele biserici pictate in exterior: Manastirea Humor, Manastirea Voronet, Manastirea Probota, Manastirea Sucevita, Manastirea Moldovita, Manastirea Arbore sau Biserica Patrauti.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>