Varful Omu – Muntii Bucegi

munti munti din muntenia muntii bucegi

 

Varful Omu

Varful Omu din Muntii Bucegi a fost clasat cel de-al unsprezecelea varf de pe teritoriul Romaniei. Se gaseste in Masivul Bucegi, fiind cel mai inalt punct in cadrul masivului. Acesta atinge altitudinea de 2505 metri, insa, dupa alte masuratori s-a stabilit ca acesta se inalta 2507 de metri, la baza bolovanului de pe varf, sau, pana la varf, 2.514 metri. Varful Omu poate fi vazut de pe creasta Pietrei Craiului, precum si de pe Valea Prahovei.

Album foto Varful Omu

Harta zonala Varful Omu – Muntii Bucegi

Descriere Varful Omu

Pentru a parcurge acest traseu aveti nevoie de un echipament montan adecvat indiferent de anotimp. Cazarea pe traseu si obiectivele turistice nu lasa nici ele de dorit. Pe Varful Omu se afla cabana omonima, Cabana Omu, precum si o statie meteorologica, care poate fi considerata locul cel mai inalt din Romania populat permanent. Un potential traseu turistic catre Varful Omu incepe din Busteni urmand marcajul triunghi albastru catre Gura Diham si mai sus la cabana Diham. Aici se poate poposi pentru odihna si un pranz pe cinste. In ceea ce piveste obiectivele turistice, se pot enumera cateva puncte impresionante: traseul Tache Ionescu, Crucea Caraiman, Babele, SfinxulPestera Ialomitei, Lacul Bolboci, Cheile Tatarului.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>