Vila Pike Inn – Dunavatu de Sus Locatie clasificata la 4 margarete

4 margarete cazare dunavatu de sus cazare in delta dunarii cazare judetul tulcea cazare pensiune cazare pensiune 4 margarete pensiune in dunavatu de sus

 

Un loc special, in care poti ajunge foarte usor cu masina, pentru a porni in explorarea Deltei Dunarii.

Capacitate de cazare:
4

Album foto Vila Pike Inn – Dunavatu de Sus

Facilitati cazare Vila Pike Inn – Dunavatu de Sus


Harta zonala Vila Pike Inn – Dunavatu de Sus

Descriere Vila Pike Inn – Dunavatu de Sus
Pensiunea ofera 4 camere luminoase, fiecare camera avand  paturi separate si cu baie proprie.
Pentru inchirierea intregii pensiuni se pun la dispozitie livingul, bucataria si personalul administrativ.

Cheia acestei pensiuni este de fapt locatia. In primul rand turistii grabiti care nu doresc sa piarda timpul pretios cu transferul cu ambarcatiuni, au sansa de a se afla, literalmente, in inima Deltei parcand masina direct in curte. Aflandu-se astfel la distanta relativ egala pe apa (canale, bratele Dunarii sau lacuri) in toate punctele cardinale, de Tulcea, Sulina, Sf Gheorghe si Portita. Pescarii pot pescui in canalul invecinat direct cu pensiunea sau se pot deplasa cu ambarcatiunile noastre oriunde pe perimetrul Deltei Dunarii sau in Marea Neagra. Fie ca sunteti pasionati de pescuitul de crap, somn sau doriti sa stati in prova barcilor noastre pentru o partida de spinning, vom incerca sa gasim impreuna locurile cele mai bune.

Una dintre cele mai indragite activitati din Delta Dunarii o reprezinta turul rezervatiei naturale cu barcile rapide. Ne putem juca impreuna colindand prin Delta, marcand speciile de pasari sau animale zarite. Putem mergem pe plajele din Sulina sau Sf.Gheorghe, in functie de sezon, sau pur si simplu sa hoinarim pe splendidele lacuri si canale ale Deltei Dunarii, avand ocazia de a ne intersecta cu vapoare mari, la Sulina, sau cu pescarii traditionali, la fiecare cotitura a apelor.
Marele spectacol al Deltei nu se termina la frumusetile naturii, in zona gasindu-se o mare varietate de cetati si intarituri antice si medievale. De altfel chiar la 2 km se afla cetatea romana Halmirys, si se poate ajunge pe apa la Histria, Enisala sau Aegysuss. O alta destinatie turistica care nu este direct legata de natura o reprezinta cherhanalele si asezarile sezoniere ale pescarilor indigeni, mesele specifice de peste in frunte cu borsul de peste si stiuca umpluta sau crapul la protap.

Vanatoarea se afla si ea printre ocupatiile obisnuite ale zonei, iar locatia pensiunii aduce surprize placute si la acest capitol. Chiar peste canalul din fata pensiunii se afla una dintre cele mai cunoscute destinatii de vanatoare din Delta: polderul Murighiol-Dunavat. Zona abunda in vanat variat; de la pasari precum gasca, rata, lisita, fazanul sau potarnichea pana la iepure, capra, vulpe, coiot sau porc mistret.

Pentru plimbari, ambarcatiunile de la pensiune cu 50 si 6ocp va pot conduce rapid in locatii mai indepartate cum ar fi Sfantu Gheorghe sau chiar Sulina sau Lacul Reazelm.
Iar daca nu doriti sa iesiti pe apa, puteti sa va plimbati cu atv-uri sau doar sa va relaxati intr-un ambient cat se poate de placut si familiar.

Ne dorim ca Pike Inn sa devina locatia in care iti vei dori sa revii de fiecare data cu placere.

Despre Delta
Apele Dunarii se varsa in Marea Neagra prin cea mai mare si mai bine conservata delta a Europei, in care se regasesc 98 % din fauna acvatica europeana.
Delta Dunarii gazduieste peste 327 specii de pasari si 65 de specii de peste si peste 1000 de specii de plante in numeroasele sale lacuri care se formeaza intre si in jurul celor trei brate de varsare in mare: Chilia, Sulina si Sf. Gheorghe.
Dunarea, izvorand din Germania, adunand afluentii din zece tari si traversand patru capitale, dupa un traseu de 2860 Km, formeaza la varsarea sa in Marea Neagra o delta.
Raportata la Romania, Delta Dunarii este situata in SE tarii, avand forma lirma literei grecesti “A” (delta) si fiind limitata la SV de pod. Dobrogei, la N trece peste granita cu Ucraina, iar la E cu Marea Neagra. Delta Dunarii este traversata de paralela de 45° lat N si de maridianul de 29° long. E
Suprafata sa, impreuna cu complexul lagunar Rasim-Sinoe este de 5050 Km, din care 732 Km apartin Ucrainei. Delta propriu-zisa are o suprafata de 2540 Km, suprafata ce creste anual cu 40m, datorita celor 67 milioane tone de aluviuni depuse de catre fluviu. Cel mai tanar pamant al tarii, Delta Dunarii potrivi oamenilor de stiinta isi are originile in urma cu aproximativ 13 000 de ani.
Formarea Deltei, a inceput in cuaternar in glaciatia vurniana avand doua faze distincte:
– o faza continentala cauzata de regresiunea marina cand tarmul era mult retras si bratele Dunarii au lasat canioane vizibile in actuala platforma continentala
– o faza de golf care a urmat unei transgresiuni. Ipoteza limanica emisa de Grigore Antipa si continuata de V. P. Zencovici, admite prezenta unui golf, barat de catre cusentii marini prin grinduri transversale si transformat in liman. Dunarea a adunat acest spatiu, in conditiile unei mare reduse de ~70 cm. Calmatarea continua a dus la actualul aspect.
“Locul unde se plamadeste un nou uscat”
Privita de pe Dealurile Tulcei, Delta Dunarii apare ca o intindere de verdeata strabatuta de suvite argintii.
Delta Dunarii este o campie in formare, cu altitudine medie de 50 cm, alcatuita din: relief pozitiv (grinduri, ostroave) si relief negative: bratele Dunarii, canalele, garlele, mlastinile, baltile si lacurile.
Uscatul deltaic reprezinta 13% din suprafata si este reprezentat prin:
– grinduri fluviatile, care insotesc bratele Dunarii si sunt orientate pe directia vest-est, avand altitudini de 0,5-5m
– grinduri maritime orientate pe directia nord-sud, remarcabila fiind Letea cu altitudinea de 12,4m – altitudine maxima pentru delta, Caraorman, Saraturile, Ivancea, Dranov, etc.
– grinduri continentale ce reprezinta resturi din uscatul predeltaic: Chilia si Stipoc.
Cantitatea de aluviuni adusa anual de catre Dunare, la care se adauga resturile organismelor moarte, praful eolian, etc., vor face ca procentul uscatului sa creasca, in detrimentului reliefului negative.

Facilitati cazare: frigider in unitate, transport auto, TV in living, internet wireless, rau in curte, parcare, acces la bucatarie, jacuzzi, terasa, foisor in curte, gratar/barbeque, living

Facilitati camere: aer conditionat, baie in camera, camera cu TV

Contact

Telefon: 0756.565.600, 0756.565.601
Email: iverban@nauticlife.ro


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>