Vulcanii Noroiosi din Hasag – Sibiu

atractii naturale sibiu vulcanii noroiosi

 

Vulcanii Noroiosi din Hasag

Rezervatia geologica de depozite samatiene Vulcanii Noroiosi de la Hasag se afla la o distanta de 21 km de Sibiu, in locul in care se poate traversa Valea Paraului Alb, dar si Valea Paraului Visa. Zona impresioneaza prin prezenta formatiunilor vulcanice de mici dimensiuni.

Harta zonala Vulcanii Noroiosi din Hasag – Sibiu

Descriere Vulcanii Noroiosi din Hasag

Valea Paraului Visa gazduieste trei conuri de diferite marimi, diametrul de la 10 pana la 50 de metri. Un fapt care atrage atentia asupra zonei este lipsa de vegetatie.

Explicatiile acestui fenomen sunt legate de prezenta sarii din abundenta in fundament. De-a lungul timpului, intraga zona a trecut prin schimbari masive, precum aparitia cutelor diapire.

Inca din anul 1853 au fost facute numeroase cercetari in aceasta zona. Vulcanii Noroiosi din Hasag au fost nominalizati pe lista monumentelor naturale aflata in Hotararea Consiliului Judetean Sibiu. Vulcanii Noroiosi se intind intre Hasag si Mandra, ocupand un spatiu de un hectar.

Daca doriti sa ajungeti la Vulcanii Noroiosi din Hasag, accesul se face pe la calea ferata ce leaga Sibiu de Medias, apoi se traverseaza Paraul Alb, urmand calea spre Paraul Visa.

Cei ce locuiesc in Bucuresti, au ocazia sa viziteze pana la destinatie orase precum Targoviste, Curtea de Arges, Ramnicu Valcea si Sibiu.

Vulcanii Noroiosi din Hasag reprezinta destinatia ideala pentru o scurta evadare din cotidian.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>