Baile Boghis

statiune statiune balneoclimaterica statiune de odihna

 

Baile Boghis

Baile Boghis au fost descoperite cu mult timp in urma, insa abia dupa anul 1971 au fost efectuate primele foraje. Apele de aici au un continut bogat in sulf, bicarbonati si natru, ce ies de la adancimea de 400 de metri, avand o temperatura de 42 grade Celsius.

Album foto Baile Boghis

Harta zonala Baile Boghis

Descriere Baile Boghis

Primul bazin a fost realizat in anul 1971, urmatoarele doua fiind construite in 1985.

Intre Muntii Plopis si Piemontul Simleului, in Depresiunea Barcaului s-a format aceasta statiune balneoclimaterica.

Pe langa apele cu proprietati deosebite, Statiunea Baile Boghis s-a facut remarcata prin bioclimatul sedativ, dar si prin cativa factori care atrag turistii, precum apele termale si namolul terapeutic de turba. Un alt plus ce se adauga zonei este faptul ca aici nu au fost descoperiti factori poluanti, statiunea devenind astfel locul ideal pentru relaxare si pentru refacerea din agitatia cotidiana.

Baza de tratament este formata din mai multe corpuri, precum sala de asteptare, trei cabinete medicale, ideale pentru kinetoterapie, fizioterapie, dar si pentru masaj, o sala cu bazin de balneatie, bazin de hidrokinetoterapie, sala cu doua vani pentru hidroterapie si un punct de asistenta si de prim ajutor.

Zona bazinelor este foarte diversificata, turistii avand numeroase optiuni, de la hidromasaj, pana la micile sectoare unde pot fi gasite locurile de sezut, dar si zona pentru copii, unde apa nu depaseste 40 de cm, cu o temperatura de 32 de grade celsius.

Statiunea balneoclimaterica a fost controversata o perioada de timp, fiind cumparata de omul de afaceri Viorel Stiube, care a vandut-o mai apoi fostului ofiter de Securitate, Viorel Stanca, in prezent aceasta fiind renovata si transformata de Elena Udrea.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>