Baza Hipica Virgil Barbuceanu

baza hipica baza sportiva centru de agrement complex sportiv complex turistic echitatie obiective turistice judetul neamt

 

Baza Hipica Virgil Barbuceanu

Baza Hipica Virgil Barbuceanu face parte din cel mai frumos complex sportiv, turistic si de agrement din Romania, fiind situat langa Complexul de Agrement Peste Vale din Orasul Piatra Neamt, judetul Neamt, Moldova, localizat la aproximativ 10 kilometri de Manastirea Bistrita si 14 kilometri de localitatea Garcina.

Album foto Baza Hipica Virgil Barbuceanu

Harta zonala Baza Hipica Virgil Barbuceanu

Descriere Baza Hipica Virgil Barbuceanu

Baza Hipica Virgil Barbuceanu a fost infiintata in anul 1986, intr-o zona cu un peisaj deosebit, fiind inconjurata de raul Bistrita si de padurea de la poalele Muntelui Cernegura. Baza sportiva poarta numele marelui campion national la calarie, Virgil Barbuceanu, fiind cel care a contribuit la infiintarea centrului sportiv.

Baza Hipica din Piatra Neamt este una dintre cele mai dotate baze sportive de pe intregul teritoriu al tarii noastre si adaposteste aproximativ 30 de cai de rasa, majoritatea fiind cunoscuti dupa meritele obtinute la concursurile ecvestre. Printre cei 30 de cai se afla si Violet, fosta glorie olimpica de la Olimpiada din Moscova, un cal pursange englez, calarit de toti campionii la echitatie si Indianul, un cal unicat din rasa Holstein, ce arata ca unul dintre caii din westernurile americane.

In prezent, complexul sportiv este administrat si folosit de doua mari cluburi de echitatie, Clubul Sportiv Ecvestru si Clubul Sportiv TCE 3 Brazi, cu sprijinul Consiliului Local Piatra Neamt si a firmelor ce sponsorizeaza baza.

Datorita faptului ca aici se afla cel mai bun teren din tara pentru sarituri cu calul, in Baza Hipica Virgil Barbuceanu se organizeaza numeroase competitii la nivel national si international, avand posibilitatea gazduirii a peste 120 de cai, pe toata durata competitilor.

Pe toata perioada verii, cluburile pun la dispozitia vizitatorilor cai dresati pentru turismul calare pe traseele marcate din zona Batca Doamnei si Bahrin, plimbari de agrement cu trasurile trase de cai si ponei pentu copii.

Alte atractii turistice importante ale zonei sunt Telegondola din Piatra Neamt, Casa Elena Cuza, Casa Teodor Varahil Moraru, Muzeul Memorial Calistrat Hogas, Casa Ivascu, Muzeul de Etnografie, Muzeul de Istorie si Arheologie, Casa Paharnicului, Ansamblul Curtii Domnesti, Cetatea Dacica Batca Doamnei si Rezervatia Naturala Dealul Vulpii.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>