Biserica Acoperamantul Maicii Domnului

biserici lacas de cult obiective turistice bucuresti

 

Biserica Acoperamantul Maicii Domnului

Biserica Acoperamantul Maicii Domnului este un lacas de cult ortodox din Bucuresti, ridicat relativ recent. Aceasta este localizata in cartierul Titan, la aproximativ 500 de metri de statia de metrou cu acelasi nume.

Album Foto Biserica Acoperamantul Maicii Domnului

Harta zonala Biserica Acoperamantul Maicii Domnului – Bucuresti

Descriere Biserica Acoperamantul Maicii Domnului

Lucrarile pentru ridicarea acestei biserici au inceput in anul 2001, iar in anul 2006, pe langa aceasta se mai ridicasera si cladirile anexe necesare. Biserica a gazduit de-a lungul timpului mai multe concursuri si expozitii de icoane, ceramica si numeroase alte obiecte de arta populara si bisericeasca.

Biserica Acoperamantul Maicii Domnului este una dintre cele mai mari biserici din capitala, fiind ridicata dupa traditionalul plan in forma de cruce si masurand 38 metri lungime, 28 metri inaltime si18 metri latime. Cele trei turle imense ce se ridica deasupra naosului sunt sustinute de numerosi stalpi pe interior. Altarul este despartit de naos printr-o catapeteasma imensa, in al carei lemn de stejar sunt sculptate numeroase detalii. Aceasta a fost executata de mesterul Marian Mircea, originar din Alba Iulia. Pe fatada lacasului se regasesc icoanele cu hramurile bisericii: Acoperamantul Maicii Domnului, Sfintii Cosma si Damian si Sfantul Ierarh Calinic de la Cernica. Acestea sunt aplicate in mozaic, alaturi de ele adaugandu-se si icoane ale Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil si ale Sfintilor Apostoli Petru si Pavel.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>