Biserica Buna Vestire – Almasu Mare

biserica biserici lacas de cult obiective turistice judetul alba

 

Biserica Buna Vestire din Almasul Mare

Biserica Buna Vestire din Almasu Mare figureaza pe lista monumentelor istorice ale Romaniei si este situate in localitatea Almasu Mare, judetul Alba, la periferia sudica a Muntilor Apuseni, in apropierea orasului Zlatna, la aproximativ 4 km de localitatea Almasu Mic.

Album foto Biserica Buna Vestire – Almasu Mare

Harta zonala Biserica Buna Vestire – Almasu Mare

Descriere Biserica Buna Vestire – Almasu Mare

Biserica Buna Vestire din Almasu Mare are hramul Buna Vestire si a fost ridicata in anul 1418, de catre nobilii din Folt si Ilia.

Lacasul de cult este o constructie de tip nava, cu absida decrosata si un turn–clopotnita pe vest, acoperirea spatiilor interioare s-au folosit lespezi de gresie, care in anul 1863, a provocat prabusirea boltilor sub propria greutate. Foisorul cu arcade a fost amenanjat la sfarsitul secolului al XVII-lea, cu o catapeteasma de zid si interioare boltite.

Biserica Buna Vestire din Almasu Mare pastreaza o valoroasa colectie de icoane pe sticla, alaturi de fragmentele de picture ramase in interiorul lacasului.

Alte atractii turistice importante ale zonei sunt Pesterile din Cheile Glodului, Biserica de lemn din Bunesti, Biserica de lemn din Almasu Mic de Munte, Biserica ortodoxa din Poiana, Biserica de lemn din Valisoara, Rezervatia Naturala Cheile Madei si Rezervatia Naturala Cheile Cibului.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>