Biserica din Maldaresti

biserici lacas de cult maldaresti obiective turistice judetul valcea

 

Biserica din Maldaresti

La 46 de kilometri de orasul Ramnicu Valcea in comuna Maldaresti se gaseste o veche biserica ortodoxa, Biserica Sfantul Nicolae si Sfintii Voievozi, un adevarat monument de arhitectura romaneasca. Zidirea acestei biserici se incadreaza intre anii 1774-1790, ca lucrare a credinciosului jupan Gheorghe Maldarescu, fiul sau Constantin Maldarescu si sotia sa Eva.

Album foto Biserica din Maldaresti

Harta zonala Biserica din Maldaresti – Valcea

Descriere Biserica din Maldaresti

O legenda locala, spune ca un capitan al armatei domnitorului Mihai Viteazu, numit Tudor Maldar, cade prizonier in mana capeteniei tatarilor. Cu ajutorul si impreuna cu fiica acestuia, capitanul roman scapa din mana tatarilor si se stabileste la Maldaresti (secolul XVII).

In comuna Maldaresti, cele mai cunoscute obiective turistice sunt Culele Duca si Greceanu (Complexul Muzeal din Maldaresti), ambele fiind monumente de arhitectura, ce dateaza din secolul al XII-lea, respectiv secolul al XVIII-lea. In aceeasi zona se mai afla si Casa Memoriala Duca care functioneaza in prezent ca muzeu de arhitectura.

Biserica este trecuta in Repertoriul Monumentelor Istorice din Valcea, ca facand parte din patrimoniul cultural national. Are trei hramuri, deci trei sfinti ocrotitori: Sfantul Nicolae, Sfantul Gheorghe si Sfintii Voievozi.

Biserica are planul dreptunghiular, cu absida altarului poligonala si doua turle asezate pe baze cubice, cea a clopotnitei fiind hexagonala si cea a Pantocratorului, octogonala. Ferestrele lacasului de cult sunt in retragere, cele exterioare subliniate in partea superioara de caramizi in relief asezate pe muchie si marginite pe fiecare colt de figuri antropomorfice. Pridvorul bisericii este sprijinit de zece coloane de zidarie.

Prezentare video Biserica din Maldaresti


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>