Biserica Evanghelica Cisnadioara

biserica evanghelica biserici lacas de cult obiective turistice judetul sibiu

 

Biserica Evanghelica Cisnadioara

Biserica Evanghelica Cisnadioara constituie unul dintre principalele obiective turistice din Localitatea Cisnadioara, fiind, de asemenea, un important monument istoric al judetului Sibiu, ridicat inca din anul 1764, in centrul micului sat strajuit de dealuri semete si de versantii Muntilor Cibin.

Album foto Biserica Evanghelica Cisnadioara

Harta zonala Biserica Evanghelica Cisnadioara

Descriere Biserica Evanghelica Cisnadioara

Biserica a fost ridicata pe locul unei altei biserici gotice, din care a mai ramas in prezent in picioare doar turnul sau. Actuala biserica a fost construita incepand cu anul 1764, in stil baroc. In partea nordica a curtii bisericii, langa fantana, se gaseste un monument ridicat in memoria soldatilor ce s-au stins din viata in slujba tarii, in perioada Primului Razboi Mondial.

In Biserica Evanghelica Cisnadioara este gazduita cea mai veche orga cu tuburi functionala din Transilvania. Aceasta a fost restaurata, modul sau de functionare fiind modernizat prin realizarea unui sistem electric de ventilatie prin care instrumentul este aprovizionat cu aer.  O astfel de orga, nefunctionala, insa mult mai veche, se gaseste in Biserica Evanghelica din Sibiu. In interiorul lacasului mai sunt pastrate vechile picturi, realizate in secolele XVII – XVIII, pe peretii stranelor de aici.

Tot in centrul Cisnadioarei, in imediata apropiere a bisericii, se poate admira Expozitia Muzeala de Etnografie, ce a luat fiinta inca din anul 1971 si reuneste exponate din ceramica, lemn sau textile, reprezentative pentru populatia saseasca din regiunea sudica a Transilvaniei. Cei ce ajung in aceasta zona pot vizita si alte atractii turistice reprezentative ale Cisnadioarei, precum Cetatea Cisnadioara sau Rezervatia Naturala Calcarele Cretacice, ce se gaseste pe Valea de Argint, la o distanta de numai 1 km de sat.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>