Biserica Romano – Catolica Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul

biserica biserici lacas de cult obiective turistice judetul botosani

 

Biserica Romano Catolica Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul

Biserica Romano – Catolica Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul a fost construita in stilul arhitectural neogotic, ce innobileaza peisajul citadin botosanean si este situata pe strada Cuza Voda nr. 29 din municipiul Botosani, in partea de sud- vest a acestuia, pe interfluviul dintre raurile Sitna si Dresleuca, apoi coboara intre dealurile Crivat, Agafton si Baisa, la aproximativ 40 km de orasul Suceava.

Album foto Biserica Romano – Catolica Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul

Harta zonala Biserica Romano – Catolica Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul

Descriere Biserica Romano – Catolica Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul

Biserica Romano-Catolica cu hramul Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul a fost ridicata  la mijlocul secolului al XIX-lea, fiind prima biserica romano-catolica construita in Botosani, dupa multe incercari esuate, comunitatea avand doar o capela in vechiul cimitir catolic din oras.  Parohia a fost redeschisa in anul 1843, dupa scrierile aflate in Schematismul din anul 1850 si pentru ridicarea bisericii s-au facut strangeri materiale in mai multe localitati si peste hotare, ajutorul substantial a venit de la imparatul Austriei, Francisc I.

Sfintirea bisericii romano-catolice s-a oficiat de catre episcopul Paul Sardi, alaturandu-se  doi preoti din iasi si un preot armeano-catolic din Suceava. In anul 1874, populatia catolica creste odata cu venirea muncitorilor austrieci pentru a costruii gara din Botosani, fapt care a dus la marirea bisericii, adaugand doua nave laterale in stilul arhitectural gotic.

Alte atractii turistice importante ale zonei sunt Casa Memoriala Mihai Eminescu, Biserica de lemn din Ipotesti, Muzeul etnografic din IpotestiLacul din Padurea de la Baisa, Monumentul Rascoalei din 1907 din Flamanzi, Centrul Vechi din Botosani, Muzeul Judetean Botosani, Manastirea Popauti, Biserica armeano-gregoriana Adormirea Maicii Domnului, Biserica armeana Sfanta Treime, Manastirea Agafton, Biserica Ortodoxa Sfanta Cuvioasa Parascheva, Biserica Lipoveneasca, Biserica ortodoxa Nasterea Maicii Domnului, Biserica Uspenia Adormirea Maicii Domnului, Sinagoga Mare din Botosani, Biblioteca Judeteana Mihai Eminescu, Filarmonica de Stat, Teatrul de stat Mihai Eminescu, Cladirea Primariei Botosani, Biserica ortodoxa Sfantul Gheorghe Domnesc, Biserica ortodoxa Rosseti Intampinarea Domnului, Casa Moscovici, Casa Antipa si Parcul Mihai Eminescu din Botosani.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>