Bratul Sulina

atractii naturale delta dunarii dunare obiective turistice judetul tulcea sulina

 

Bratul Sulina

Bratul Sulina – Se poate aprecia ca este bratul cel mai scurt si liniar al Deltei Dunarii cu o lungime de aproximativ 70 km, regularizat si canalizat, in urma cu aproape un secol, in prezent fiind una dintre principalele cai de acces maritim ale Deltei.

Album Foto Bratul Sulina

Harta Zonala Bratul Sulina

Descriere Bratul Sulina

In urma adancirilor si corectarilor unor meandre, ca si amplasament in mijlocul Deltei si in urma acestor lucrari care au avut loc intre anii 1862 si 1902, lungimea bratului a scazut de la 93 km la 70 km, iar volumul de apa s-a dublat la aproximativ 19 %.

In prezent, adancimea minima este de aproximativ 6 m, iar cea maxima de 17 m. La varsarea in mare are loc o depunere a aluviunilor, la contactul intre apele dulci ale fluviului si apele sarate ale marii, formandu-se bara de la Sulina, care are tendinta de a optura gura de varsare.

Pentru diminuarea acestui efect, a fost construit un dig de protectie de aproximativ 9 km lungime, avand rolul de a indeparta spre larg aluviunile aduse de curentul circular, al marii.

Acest brat al Dunarii este dragat continuu, pentru asigurarea in cele mai bune conditii a  navigatiei maritime.

De-a lungul Bratului Sulina se gasesc: Localitatea Maliuc, Localitatea Ilganii de Sus, Localitatea Crisan, Localitatea Vulturu, Localitatea Partizani, Localitatea Gorgova, Localitatea Sulina.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 2

 
  1. andra
    2012-12-12
    20:41:57

    supeeerb aici...o zona minunata pentru pescuit...exista de asemenea si o plaja de cativa km cu iesire la m neagra

     
  2. APOSTOL VIORICA
    2012-11-18
    17:07:55

    Am fost la Sulina,am mincat cea mai buna ciorba de peste din viata mea!E frumos,mi-a placut,dar oamenii de acolo o duc foarte greu si sint foarte saraci.Ar trebui sa-i mai ajute guvernul!

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>