Cabana Poiana Izvoarelor – Muntii Bucegi

cabane cabane montane cabane turistice muntii bucegi obiective turistice diverse

 

Cabana Poiana Izvoarelor

Cabana Poiana Izvoarelor este amplasata a poalele Muntilor Bucegi, pe o terasa si ofera o panorama splendida asupra Vaii Dihamului, la o altitudine de 1455 m. Pe langa Cabana Gura Diham incepe traseul spre cabana Poiana Izvoarelor, urmarind traseul marcat cu dunga rosie pe fond alb. Pana la cabana Poiana Izvoarelor este de mers aproximativ 1-1,5 ore in functie de ritm si de conditiile meteo. Turistii care ajung aici, pe langa privelistea ambianta pe care o pot admira: Acele Morarului, Releul Costila, Sorica, Busteni, pot face drumetii pe diferite trasee turistice.

Album foto Cabana Poiana Izvoarelor – Muntii Bucegi

Harta zonala Cabana Poiana Izvoarelor – Muntii Bucegi


Descriere Cabana Poiana Izvoarelor – Muntii Bucegi

Dotari: 56 locuri camere simple cu 2 pana la 4 paturi, dusurile la comun, apa curenta, electricitate, incalzire centrala, camping.

Acces:

Busteni Cabana Gura DihamCabana Poiana Izvoarelor (2-2½ ore), acest traseu este cel mai indicat si cel mai scurt. Porneste de la Gara Busteni, patrunde pe drumul asfaltat de pe Valea Cerbului cale de circa 4 km pana la Cabana Gura Diham (987 m. ). De aici incepe poteca pe piciorul Muntelui Diham. Dupa un urcus prin padure marcat cu banda rosie iesim in poienile de la Cabana Poiana Izvoarelor (1455 m).

PredealValea LeucaValea IaduluiSaua BaiuluiCabana DihamPichetul RosuCabana Poiana Izvoarelor (3 – 3¼ ore), acesta fiind unul dintre cele mai batute drumuri de acces, pornind din Predeal si anume din DN 73A PredealRasnov la gura Vaii Iadului, urcand pe parau, apoi in padure pe coasta pana in Saua Baiului. Din importanta rascruce de drumuri intram pe coasta nord-estica a Muntelui Diham, coboram Poiana Diham, continuam la raspartia de la Izvor pe sub Varful Diham, apoi pe sub Varful Capatana Porcului, prin padure, iesim in poiana la Pichetul Rosu, ajungand astfel la Cabana Poiana Izvoarelor.

Azuga Valea GreculuiSaua Clabucetu BaiuluiSaua La ClesteCabana DihamCabana Poiana Izvoarelor (3 – 3½ ore) traseul servind ca acces de la Azuga la Cabanele Vanatorilor, Diham si Poiana Izvoarelor.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
  1. radulescu emilia
    2010-10-28
    21:48:03

    S-a refacut cabana Malaiesti?Daca stie cineva astept un raspuns.Multumesc

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>