Cabana Valea Sambetei

cabane cabane montane cabane turistice muntii fagaras obiective turistice diverse obiective turistice judetul brasov

 

Cabana Valea Sambetei

Cabana Valea Sambetei sau Cabana Sambata cum mai este denumita uneori, un principal punct turistic pentru traseele din Muntii Fagaras, este situata la altitudinea de 1401 metri si este accesibila in orice sezon, atat vara, cat si iarna.

Album foto Cabana Valea Sambetei

Harta zonala Cabana Valea Sambetei

Descriere Cabana Valea Sambetei

Cabana isi asteapta turistii in camere ce au 2, 3, pana la 8 paturi. Este localizata in partea estica a Alpilor Transilvaniei, Muntii Fagaras, fiind situata intr-o zona superba, vederea asupra Vaii Sambetei si Ferestrei Mari fiind de neegalat. Cabana reprezinta una din principalele cai de acces spre parcurgerea crestei Fagarasului si spre cucerirea celui mai inalt varf din Romania, Varful Moldoveanu (2545 metri), aflat la 5 ore de mers.

Langa cabana, pe versantul vestic al caldarii Valea Sambetei, la o altitudine de 1600 de metri, micuta chilie, realizata de Parintele Arsenie Boca, asteapta credinciosii si nu numai, sa o viziteze.

Pornind de la Cabana Valea Sambetei se pot realiza numeroase trasee, pana la Piatra Caprei (1800 metri), Curmatura Racorerelor (2298 metri), Varful Moldoveanu (2545 metri). Traseul pana la Varful Moldoveanu este marcat cu triunghi rosu pana in zona Fereastra Mare, iar de aici drumul este marcat cu banda rosie. Este un traseul cu o dificultate ridicata, recomandat doar turistilor care sunt antrenati.

Pornind de la cabana pot fi atinse trasee de alpinism, precum cele de la Peretele Racorerelor si Cotul Balaceni.

Zona Valea Sambetei ofera posibilitatea practicarii sporturilor de iarna, precum ski si snowboarding, insa curajosii dornici sa practice aceste sporturi trebuie sa aiba cel putin cunostintele de baza in domeniu, fiind un loc expus pericolelor avalanselor, datorita localizarii din Muntii Fagaras. Una din cele mai accesate variante de coborare porneste din Fereastra Mare a Sambetei, ajungand pana la cabana, avand o diferenta de nivel de aproximativ 800 de metri. Acesta este unul din cele mai antrenante trasee ce porneste din zona. Pentru cei ce prefera siguranta, traseul recomandat este cel din Fereastra Mare pana la Crucea Ciobanului.

Cabana poate fi accesata din soseaua DN1, in localitatea Sambata de Jos, urmand apoi drumul spre Statiunea Climaterica Sambata. Din statiune, conform indicatorului, drumul este proiectat pentru a fi facut in aproximativ 3 ore, insa pot fi scutite circa 2 ore accesand drumul forestier, care poate fi parcurs cu masina, urmand apoi traseul marcat cu triunghi rosu pentru inca o ora.

Prezentare video Cabana Sambata – Valea Sambetei


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>