Capul Dolosman

atractii naturale obiective turistice judetul tulcea

 

Capul Dolosman

Capul Dolosman reuseste pana in prezent sa conserve vegetatia de stepa , fiind caracterizat de o diversitate deosebita, datorita terenurilor de umiditati si salinitati variate. Speciile de plante care populeaza majoritar zona sunt cele de tip meridional-continentalsi celexero-mezofile si ocazional termofile sau neutro-bazifile. Au fost identificate 287 de specii de cormofite, prezentand 14 subspecii, 17 varietati si 11 forme. De asemenea, au fost scoase la suprafata si specii rare, precum Centaurea Jankae.

Album foto Capul Dolosman

Harta zonala Descriere Capul Dolosman

Descriere Capul Dolosman

Din punct de vedere al faunei, sunt intalniti serpii de apa, alaturi de specii de lastun mare, care isi fac prezenta in zona abruptului stancos. Zona este extrem de importanta pentru pastrarea speciilor rare, precum pietrarul negru, dihorul patat, sarpele rau sau drepnela neagra.

Zona Capul Dolosman nu este importanta doar din punct de vedere al florei si faunei, ci si din punct de vedere arheologic, datorita existentei sitului Orgame – Argamum. Peisajul este completat de cele doua lacuri pe care le desparte, Razelm si Golovita. Capul Dolosman este un loc de o mare importanta, atat prin diversitate, dar si prin istoria pe care o poarta. Promontoriul stancos se intinde pe o suprafata de aproximativ 3 kilometri, atingand si inaltimea de 40 de metri. S-a constatat ca aceasta este unica zona de pe teritoriul tarii noastre care adaposteste speciide pasari de apa si de uscat si animale de silvosepa. Gazduirea acestor animale se face datorita existentei padurii Babadab la distanta de 10 kilometri.

Capul Dolosman este recomandata cu caldura spre vizitare pentru cei care apreciaza caracterul istoric al locului, dar si pentru iubitorii de petrecere a timpului in aer liber.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
  1. silviu
    2012-05-16
    16:02:18

    Exista vreun camping in zona sau o pensiune in afara celor din sat?

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>